EKPSS engelli memur adayları için tercih işlemleri başladı

Engelli memur adaylarının alımı için yapılan EKPSS'den sonra şimdi de sıra tercih işlemlerine geldi. ÖSYM'den yapılan açıklamada EKPSS tercih işlemlerinin başladığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
EKPSS engelli memur adayları için tercih işlemleri başladı

Engelli memur adaylarının merakla beklediği tercih işlemleri başladı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre tarcih işlemleri 7 Aralık'a kadar sürecek. Peki EKPSS tercih işlemleri nasıl ve nereden yapılacak? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için adaylardan 7 Aralık'a kadar tercihleri alınacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak.

Yerleştirme işlemleri, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile olacak. Adayların, kadro tercihlerini yapabilmeleri için 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS'ye girmiş, 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekiyor.

Adaylar tercihlerini, 7 Aralık'a kadar internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecek. Tercih gönderme işlemleri, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacak.

Yorumlar