Ek yerleştirmeler için öğrencilere tavsiyeler

Prof. Dr. Murat Ferman öğrencilere, "Sistem eğer kayıt olmazsanız sizi gerçekten cezalandırıyor. Kararlı olun, atak olun" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ek yerleştirmeler için öğrencilere tavsiyeler

Doğru Tercih programında Sadık Gültekin'in konuğu olan Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Murat Ferman, bu sene sınavsız geçişin kalkması, taban puan uygulaması gibi yaşanan bazı önemli değişiklikler olduğunu hatırlattı ve bu değişikliklerin oturması için zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ek yerleştirmede 300-350 bin dolayında boş kontenjandan bahsedildiğine dikkat çeken Ferman öğrencilere 'Sistem eğer kayıt olmazsanız sizi gerçekten cezalandırıyor. Bu yüzden eldeki kuş belki hayalinizdeki kartaldan çok daha değerlidir. Kararlı olun, atak olun' çağrısında bulundu.

Ek yerleştirmenin çok önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Ferman 'Okumak isteyen, kariyer yapmak, kendini daha donanımlı yapmak isteyen binlerce insan var. Binlerce de açık imkan var. Amacımız bunları doğru eşleştirmek. Kıt kaynakları iyi kullanmamız lazım. Yüksek öğretim ulusal zenginliğimizdir. Dolayısıyla arzla talebi buluşturmak lazım' dedi.

"ÖĞRENCİLER TERCİH DÖNEMİNDE ATAK VE KARARLI OLSUNLAR"

Üniversite sistemi bakımından tam bir geçiş dönemi yaşandığını vurgulayan Ferman, henüz bir bölüme yerleşmemiş öğrencilere şöyle seslendi: 'Sadece bu sene için değil önümüzdeki yıllarda da isteklerle imkanların buluşması zor olabilecek. Dolayısıyla benim adaylara tavsiyem; ek kontenjan döneminde tercihlerini kullanma konusunda kararlı olsunlar. Unutmayın beklenecek bir seneden bahsediyoruz.'

Prof.Dr. Murat Ferman, bölüm zenginleştirmenin, yan dal okumanın da önemli bir fırsat olduğunu söyledi ve ekledi:'Yan dal, çift dal, yatay geçiş, dikey geçiş bir sürü imkan var. Yeter ki sisteme dahil olsunlar. Yeter ki bir yerden başlasınlar. Yüksek öğretim sistemine dahil olmadan dışarıdan gazel okumak geçerli değil.'

Yorumlar