20 bin ek öğretmen ataması yapılacak iddiası

Ek atama olacak mı? Cengiz Aksan kimdir sorusu öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında öğretmen adayları tarafından merakla sorulan soru oldu.

Google Haberlere Abone ol
20 bin ek öğretmen ataması yapılacak iddiası

Ek atama olacak mı? Cengiz Aksan kimdir, 20 bin ek atama iddiası doğru mudur soruları bugün öğretmen adaylarının cevabını en çok merak ettiği sorular oldu. 

İlahiyatçı olduğu öğrenilen Cengiz Aksan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını, hatta daha fazlası için girişimler olduğunu ileri sürdü.

Aksan Twitter hesabından açıklamalarıyla öğretmen adaylarını heyecanlandırdı.

Aksay paylaşımında, "Öğretmenler için yapılacak olan Ek Atamada 20 Bin sayısında mutabakata varılmış durumda.

Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sayıyı daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor...

Özel istirhamımdır; çok sayıda mesaj geliyor.

Cevap veremeyince mahcup oluyorum.

Vereceğim cevaplar da burada yazdığımdan ibarettir.

Genel soru ne zaman açıklanacağı yönünde. Öngörüler Haziran ayı içinde.." dedi.

1978 doğumlu olduğu ve Ankara'da ikamet ettiği öğrenilen Cengiz Aksan'ın Gazeteci olduğu ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibatlı olduğu tahmin ediliyor.

BAKAN SELÇUK EK ATAMA İÇİN NE DEMİŞTİ?

E atamayla ilgili bir soruya cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Şimdi bunu her programda soruyorlar, aslında tekrar tekrar da soruyorlar. Haklı olarak bir değişiklik var mı diyorlar. Daha öncedeki açıklamalara göre bir değişiklik yok. Bunun artması doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi var. Neler yapılabilir diye görüşmeler yapılıyor. Daha çok meslektaşımı aramızda katmak isteriz. Buna ihtiyacımız var. Onların ihtiyaçlarının farkındayız. Bunu belirleyen husus, bütçe imkanları aslında" demişti.

Öğretmen atamalarının sürekli gündemlerinde olduklarını anlatan Selçuk, "Uzun yıllar boyunca ortalama 40 bin civarında atama yapıldı. Bu sene atama sayısında bir düşüklük oldu. Salgın ve benzeri koşullardan dolayı 20 bin atama yapıldı. Her sene gözden geçiriliyor. Bu bir kere karar verilen bir şey değil. İmkanlar dahilinde sürekli konuşulan bir şey. Zaten sürekli yapıyoruz, yine de yapacağız merak etmesinler" ifadelerini kullandı.

Ek atamayla ilgili henüz yeni bir gelişme yok.


 

Yorumlar