EGM Promosyon Son Dakika: Polis promosyonu yattı mı, neden yatmadı, ne zaman yatacak?

Polis memurlarına verilmesi beklenen 27.000 liralık promosyon neden yatmadı, ayın 15'i geldiği halde promosyon hesaplara yatmadı. Polis ve bekçilere verilmesi beklenen promosyonu heyecanla bekleyen onbinlerce memur, polis promosyonu yattı mı, neden yatmadı, ne zaman yatacak, sorusunu merakla soruyor

Google Haberlere Abone ol
Polis promosyonu yattı mı, neden yatmadı, ne zaman

EGM Promosyon Son Dakika: Polis promosyonu yattı mı, neden yatmadı, ne zaman yatacak? VakıfBank ile yapılan anlaşma kapsamında polis memurlarına tek seferlik 27 bin lira ödeme yapılması kararı alınmıştı. Alınan karar 1 Kasım tarihi itibariyle geçerli oldu. Anlaşma sonrasında ise polis memurları heyecanla ayın 15'ini beklemeye başlamıştı. Promosyonların maaşlarla birlikte hesaplara yatacağı beklentisi vardı; ancak gelinen noktada polis promosyonları hesaplara yatmadı. Peki, EGM Promosyon Son Dakika: Polis promosyonu yattı mı, neden yatmadı, ne zaman yatacak?

POLİS PROMOSYONU NEDEN YATMADI?

VakıfBank ile EGM arasında yapılan yeni protokol kapsamında daha önce aylık 300 TL olarak hesaplara yatan maaş promosyonu tek seferde 27 bin lira olarak hesaplara yatırılacak. Anlaşma 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Anlaşmanın kasım ayında yürürlüğe girmesi nedeniyle polis memurlarında promosyonun ayın 15'inde maaşlarla birlikte yatacağı beklentisi oluştu. Beklenen gün geldi ve maaşlar yattığı halde promosyon yatmadı. Hal böyle olunca gözler bir kez daha anlaşmayla ilgili daha önce yapılan açıklamaya çevrildi. Çünkü açıklamada promosyonun ne zaman yatıp yatmayacağına dair bir etay olup olmadığı merak ediliyor.

EGM'DEN POLİS MAAŞ PROMOSYONU AÇIKLAMASI

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Teşkilatımızın maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde 5 yıllık süre için Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş ile imzalanmıştı. Bahse konu protokol ile tüm personeli kapsayacak şekilde, aylık ödemelerin 300 TL olması ve enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmişti.

Ancak 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir.

Yapılan görüşmeler neticesinde protokol revize edilmiştir. Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ve tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27.000 TL ödenmesi karara bağlanmıştır.

Yeni protokol 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir. Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir.

Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır.

Vakıfbank Yönetim Kuruluna, Vakıfbank Genel Müdürüne ve protokol görüşmelerini gerçekleştiren heyetlere, Türk Polis Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

EGM'nin promosyon açıklamasında görüldüğü üzere, anlaşmanın 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtiliyor; ancak promosyonun ne zaman yatacağına dair ise bir detaya yer verilmiyor. Bu nedenle polislerin maaş promosyonlarının ne zaman ödeneceğine dair EGM veya VakıfBank'tan verilmiş tarih bulunmuyor. 

POLİS VE BEKÇİLER TEPKİLİ

Maaş promosyonlarıyla ilgili belirsizlik nedeniyle birçok polis ve bekçi tepkili. Sosyal medyadaki hesaplarından VakıfBank'a tepki gösteren birçok polis ve bekçi, promosyon ödemeleri konusunda yaşanan belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek çözüm istedi. 

Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiren promosyon ödemesini almayı bekleyenlerin hayal kırıklığına uğradığı görülüyor.

Konuyla ilgili son dakika gelişmesi yaşanması halinde buradan paylaşılacaktır.

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar