Eğitim Bir-Sen Başkanlar Kurulu toplantısı

- Ürdün'de yapılan toplantı kapsamında, Eğitim Bir-Sen ile Arap Eğitim Birliği, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan ve Ürdün eğitimciler sendikaları arasında eğitim ve iş birliği anlaşmaları imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Eğitim Bir-Sen Başkanlar Kurulu toplantısı

AKABE (AA) - Eğitim Bir-Sen ile Arap Eğitim Birliği, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan ve Ürdün eğitimciler sendikaları arasında eğitim ve iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Eğitim Bir-Sen, Ürdün'ün Akabe şehrindeki bir otelde gerçekleştirilen 33. Başkanlar Kurulu toplantısında, bölge ülkelerinin sendikaları ile çeşitli anlaşmalara imza attı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, imza töreninin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başkanlar Kurulu toplantısının son derece verimli geçtiğini, farklı ülkelerle eğitim ve iş birliği anlaşması imzaladıklarını, pek çok ülkenin eğitim çalışanlarıyla kucaklaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Dünyanın her tarafındaki emek örgütleriyle "gözyaşı ve emeğin aynı olduğu gerçeği" ile ortak hareket etmek istediklerini dile getiren Yalçın, "Sendikaların Türkiye hakkındaki övgü dolu sözleri bizlerin göğsünü kabarttı ve bu anlamda Türkiye sivil toplumuyla, sendikalarıyla, ülkesiyle, insanıyla, bu coğrafyaya seslenmeye, el uzatmaya, ekmeğini bölüşmeye, acıları paylaşmaya ve mutlulukları çoğaltmaya devam edecektir. Buna vesile olduğumuz için kendimizi son derece mutlu hissediyoruz. Ülkemiz, üyemiz ve insanlık açısından tarihi bir toplantıyı burada icra ettik." diye konuştu.

Yalçın, iş birliği anlaşmalarıyla, karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunacaklarını kaydetti.

Lübnan Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Walid Jaradi de anlaşmayla ilişkilerin daha ileriye taşınacağını söyledi.

Bahreyn Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Safiye Al-Shamsan da anlaşmanın ve toplantının kendileri için olumlu sonuçları olacağına inandığını dile getirdi.

Kuveyt Eğitim Bakanlığı Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Muhammed Al-Hudaina da Eğitim Bir-Sen'in çok tecrübeli olduğunu, İslam ülkeleriyle iş birliği gayretlerini de önemli bulduklarını vurguladı.

Ürdün Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Basil Freyhat da tüm sendikaları ülkesinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Fas Ulusal Eğitim Çalışanları Sendikası Basın Sekreteri Khalid Essatte de Başkanlar Kurulu toplantısına katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.



Yorumlar