Ege'de bir haftada 535 düzensiz göçmen yakalandı

- İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığınca son bir haftada icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde Ege Denizi'nde gerçekleşen 18 düzensiz göç olayında 535 göçmen yakalandı, 151 göçmen denizden kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Ege'de bir haftada 535 düzensiz göçmen yakalandı

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığınca son bir haftada icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde Ege Denizi'nde gerçekleşen 18 düzensiz göç olayında 535 göçmen yakalandı, 151 göçmen ise denizden sağ olarak kurtarıldı.

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 30 Eylül-7 Ekim 2016 arasında gerçekleşen 18 göç girişiminin 5'inde, Sahil Güvenlik Komutanlığından yardım talep edildi. İcra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 151 düzensiz göçmen denizden sağ olarak kurtarıldı.

Düzensiz göç faaliyetlerinin Çeşme, Dikili, Bodrum ve Ayvalık bölgelerinde yoğunlaştığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığınca düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla son bir haftada icra edilen faaliyetlerde, 2 arama kurtarma gemisi, 33 sahil güvenlik botu, 14 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET), 2 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) ve 5 kontrol bottan oluşan yüzer unsurlar tarafından 2 bin 168 saat seyir yapıldı.

Arama kurtarma faaliyetlerinde 38 helikopter ve 7 uçak sortisi ile toplam 112 saat 15 dakika uçuş gerçekleştirildi, 5 Mobil Radar Timi (MORAD) tarafından da 840 saat görev icra edildi.

Yorumlar