Ege Üniversitesi-KKTC işbirliği devam edecek

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında süren işbirliğinin farklı alanlarda artarak devam etmesi hedefleniyor.EÜ ile KKTC Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında 2014 yılında imzalanan işbirliği...

Google Haberlere Abone ol
Ege Üniversitesi-KKTC işbirliği devam edecek

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında süren işbirliğinin farklı alanlarda artarak devam etmesi hedefleniyor.

EÜ ile KKTC Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında 2014 yılında imzalanan işbirliği protokolünün her yıl yenilenen ek protokolü, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile KKTC Komisyon Başkanı Kamil Kayral tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için her zaman farklı ve özel bir yere sahiptir. Ege Üniversitesi olarak kendilerine ihtiyaç duydukları her türlü desteği vermeye hazırız. 4 yıldan bu yana devam eden işbirliğimizi farklı alanlarda da geliştirecek çalışmalar içinde yer almak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

"Kendimizi Ege Üniversiteli sayıyoruz"

KKTC Kamu Hizmetleri Komisyonu tarafından KKTC kamu personeli alımında yapılan sınavların sorularının Ege Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından tedarikinin devamı için imzalanan protokol töreninde konuşan Komisyon Başkanı Kamil Kayral ise gelecek yıl süresi sona erecek olan ana işbirliği protokolünün yenilenmesinin gündeme geleceğine değindi. Kayral, “Biz de artık kendimizi Ege Üniversiteli sayıyoruz ve devam eden çalışmalarımızdan büyük memnuniyet duyuyoruz. İşbirliğimizin devamını arzu ediyoruz” dedi. Kayral, Rektör Prof. Dr. Budak’a nakış işleme hediye ederken Rektör Prof. Dr. Budak, Kayral’a Ege Üniversitesi rozeti taktı.

Protokol törenine, KKTC Kamu Hizmetleri Komisyon Başkanı Kayral’ın yanı sıra KKTC İzmir BaşKonsolosu İpal Emin, Sınav Hizmetleri Müdürü Mehmet Öznacar, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vekilleri Prof. Dr. Cengiz Metin, Prof. Dr. Makbule Aşıkoğlu ve Prof. Dr. Ülkü Karabay Yavaşoğlu ile Ege Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tuncay Öğretmen, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alper Başbay, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tarık Kışla, Doç. Dr. Hakan Atılgan ve Genel Sekreter Yardımcısı Rasim Kılıçlı katıldı.

Yorumlar