Ege Ekonomik Forumu

- Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım: - "2017'de Türkiye ihracatının yüzde 26'sını desteklemiş olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Ege Ekonomik Forumu

İZMİR (AA) - Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) Genel Müdürü Adnan Yıldırım, bu yılın sonunda ihracatçıya 40 milyar dolar destek vermiş olmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu rakamla 2017'de Türkiye ihracatının yüzde 26'sını desteklemiş olacağız." dedi.

"Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" ana temasıyla İzmir'de bir otelde düzenlenen Ege Ekonomik Forumu'nun Ege Bölgesi ve Sanayisi oturumunda konuşan Yıldırım, Türk Eximbank'ın sanayici ve ihracatçılar için marka haline geldiğini söyledi.

Yıldırım, banka olarak Türkiye'nin kredi büyüklüğü anlamında 10'uncu bankası olduğuna dikkati çekerek, ihracatçılara sağlanan kredilerin yüzde 45'inin Türk Eximbank tarafından verildiğini vurguladı.

Türkiye ihracatına 2016 yılında 33 milyar dolar destek verdiklerini dile getiren Yıldırım, " 2017'nin sonunda 40 milyar dolar destek vermiş olmayı hedefliyoruz. Bu rakamla Türkiye ihracatının yüzde 26'sını desteklemiş olacağız." diye konuştu.

Banka olarak Ege Bölgesi'ne çok önem verdiklerini aktaran Yıldırım, Türk Eximbank'ın Ege Bölgesi'ndeki sanayici ve ihracatçılara 6,4 milyar dolar destek verdiğini kaydetti.

Uluslararası iş birliklerine çok önem verdiklerini belirten Yıldırım, parayla ticaretin yapılamadığı özellikle Afrika ülkeleriyle barter modeliyle ihracat yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yorumlar