Ege Denizi'ndeki yasadışı geçişler

- İzmir'in Çeşme ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmeye çalışan 90 sığınmacı ve "insan kaçakçılığı" yaptığı iddia edilen 2 kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Ege Denizi'ndeki yasadışı geçişler

İZMİR (AA) - İzmir’in Çeşme ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası'na gitmeye çalışan iki ayrı gruba düzenlenen müdahalede 90 sığınmacı ve "insan kaçakçılığı" yaptığı iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Altınkum bölgesinin güneyinden şişme botla sabaha karşı denize açılan biri Kamerun uyruklu, diğerleri Suriye uyruklu 33 sığınmacı Sahil Güvenlik ekiplerince gözaltına alındı.

Başka bir grubun aynı yöntemle çıkış yaptığı bilgisini alan ekipler, "insan kaçakçılığı" yaptığı iddia edilen 2 kişi ile 57 Suriye uyruklu sığınmacıyı da yakalayarak gözaltına aldı.

Sığınmacıların bindiği botun kötü hava koşulları nedeniyle su almaya başladığı, botun batmak üzereyken ekipler tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Sahil Güvenlik gemisine alınan sığınmacılar Çeşme iskelesine getirildi.

Karaya çıkartılan sığınmacılar içindeki "kaçakçı" olduğu belirtilen kişi ile hamile bir kadın sağlık ekiplerince kontrolden geçirildi.

İskelede ilk müdahalenin ardından çağrılan ambulansta EKG’si çekilen ve diğer kontrolleri yapılan kişi ifadesi alınmak üzere polis ekiplerine teslim edilirken hamile kadının ciddi bir probleminin bulunmadığı belirtildi.

Sığınmacılar, işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi'ne gönderildi.

Yorumlar