Efes'ten Akropol'e pedal çevirecekler

- İzmir'de amatör bisikletliler UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selçuk'taki Efes Antik Kenti'nden Bergama'daki Akropol Ören Yeri'ne pedal çevirecek

Google Haberlere Abone ol
Efes'ten Akropol'e pedal çevirecekler

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen bisiklet turu kapsamında amatör sporcular, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Selçuk'taki Efes Antik Kenti'nden Bergama'daki Akropol'e pedal çevirecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek organizasyonun tanıtımı amacıyla Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, medeniyetlerin serpildiği coğrafyadaki kentin ayağa kaldırılması ve tanıtılması için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

Miras listesinde İzmir'den sadece Bergama ve Efes'in bulunmasının yeterli olmadığının altını çizen Kocaoğlu, "Birgi ve Foça bu yönde çalışmalar yapıyor. Biz Kadifekale, Agora ve Kemeraltı için müracaatlarımızı hazırlıyoruz. Çandarlı Kalesi aynı şekilde. Bu bölgeleri listeye sokarken bir taraftan da bunları insanlığa sunmalıyız" dedi.

Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in fikir babası olduğu ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile birlikte gerçekleştireceği "UNESCO Dünya Mirası Yolunda" organizasyonun da tanıtım açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Organizasyon kapsamında 24 Eylül Cumartesi sabahı Meryem Ana Evi'nin önünden 250 amatör bisikletlinin katılımıyla başlayacak tur, 90 kilometrelik Selçuk - Karşıyaka ve 95 kilometrelik Karşıyaka - Bergama etaplarının ardından 25 Eylül günü Bergama Akropol Ören Yeri girişinde sona erecek.



Yorumlar