Edirne'deki FETÖ/PDY davasında karar

- Edirne'de 2014 yılında 'Zaman'a sahip çık' eyleminde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan, 6'sı tutuklu 7 sanığın yer aldığı davada, sanıklara 6 ile 8 yıl arasında değişen cezalar verildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki FETÖ/PDY davasında karar

EDİRNE (AA) - Edirne'de 2014 yılında "Zaman'a sahip çık" eyleminde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan, 6'sı tutuklu 7 sanığın yer aldığı davada, sanıklara 6 ile 8 yıl arasında değişen cezalar verildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Serkan Uslu, Yavuz Yakut, Yusuf Özalp, Ersin Bulut, Hakkı Yurttaş ve Abdulkadir Akyel ile avukatları katıldı.

Hakkı Yurttaş, savunmasında sağlık durumunun cezaevinde kalmaya elverişli olmadığını ileri sürdü.

Söz konusu tarihte adliye önündeki basın açıklamasına, şirket hissedarı olduğu için katılmasının istendiğini savunan Yurttaş, "Şirket ortağı olarak buna katıldım. Himmet adı altında para toplamadım, örgüte herhangi bir şekilde parasal yardımda bulunmadım. Cezaevi koşullarında kalmaya elverişli değilim. Sağlık nedenleriyle tahliyeli talep ediyorum. Yunanistan'a kaçma imkanım varken, kaçmadım. Bunun göz önünde tutulmasını istiyorum" diye konuştu.

Sanık Ersin Bulut da suçlamaları kabul etmediğini ve 16 aydır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Cezaevinde sağlık açısından zor durumda olduğunu anlatan tutuklu sanık Yusuf Özalp ise "5 yıllık çalışmamdan dolayı FETÖ'den suçlanıyorum. Ben 1.5 yıl önce istifa ettim. Buna rağmen yine de tutukluyum, öğrenim hayatıma devam edebilmek için beraatımı istiyorum." diye konuştu.

- Sanıklara 6 ile 8 yıl arasında değişen ceza

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından açıkladığı kararında, sanıklardan Hakkı Yurttaş ve Yusuf Özalp'a "örgüt üyesi olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün, Yasemin Özkul, Yavuz Yakut ile Ersin Bulut'a yine "örgüt üyesi olmak" suçundan 8 yıl 6 ay 15 gün, Serkan Uslu ve Abdülkadir Akyel'e ise "örgüt üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Tutuklu sanıklardan Yusuf Özalp ve Hakkı Yurttaş'ın, tutuklu kaldıkları süre göz önüne alarak tahliyelerine karar verilirken, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan Yasemin Özkul'a ise 'ev hapsi' adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.



Yorumlar