Edirne'deki FETÖ/PDY davası

- Ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar ve bir SGK memurunun da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki FETÖ/PDY davası

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Edirne'deki ceza infaz kurumlarında görevli memurlarla bir SGK memurunun da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ertan Gökmen, Polat Pala ve Fatih Emre, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Tutuksuz sanıklar ve avukatları da duruşmada yer aldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Gökmen, Pala ve Emre'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmalarını ve sanıkların ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle hükümle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan İ.B, S.T. ve A.P'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını talep eden savcı, ayrıca A.P. hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını, İ.E, A.D. ve L.A'nın ise beraatlarına karar verilmesini istedi.

Sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 7 Mart'a erteleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti.


Yorumlar