Edirne'deki FETÖ/PDY davası

- İtirafçı 6 eski subay ile bir subay eşinin "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki FETÖ/PDY davası

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na üye olmak suçundan itirafçı eski 6 subay ile bir subay eşinin yargılanmasına devam edildi.

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci ikinci duruşmada, sanıklar M.S, H.B, M.A.S, F.U, S.U ile avukatları katıldı.

Sanıklardan H.B, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Meslekten ihraç edildiği için iş aradığını anlatan H.B, "İşe girmek istiyorum. Gidip gelmek sorun oluyor. Bu nedenle imza yükümlülüğümün kaldırılmasını talep ediyorum." dedi.

Bir diğer sanık M.A.S. ise 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütle tüm bağlantısını kestiğini öne sürdü.

Örgütün kendisine mobbing uyguladığını anlatan M.A.S, "Meslekten ihraç edilmiş olan A.S, bana mobbing uyguladı. Buna şahit de hale görevde olan Ü.S'dir. Onun tanık olarak dinlenilmesini talep ediyorum. Diğer görev yaptığım kişiler de benim mesleğimde nasıl davrandığımı beyan edebilirler." diye konuştu.

Diğer sanıklar da bildikleri her şeyi anlattıklarını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanıkların arama, el koyma tutanaklarında bahsi geçen her türlü dijital cihaz ve verilerin inceleme sonuçlarının gönderilmesi için yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine ve S.U'nun hamile olması nedeniyle duruşmalardan bağışık tutulmasına karar verdi.

H.B. ve M.S'nin işe girme ihtimallerinin bulunması sebebiyle haklarındaki imza yükümlülüğünün kaldırılmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.


Yorumlar