Edirne'deki FETÖ/PDY davası

- Haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 17'si tutuklu, 40 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki FETÖ/PDY davası

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 17'si tutuklu, 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kazım Yavuz, Yakup Torun, İsmail Özkan, Halil İbrahim Karadeniz, Aydın Tünbel, Erhan Bozne, Nidai Kıraç, Selman Yıldırım, Önder Aydın, Nuri Eken, Ertuğrul Türker, Ahmet Arvasi, Enes Selim Bölükoğlu, Erdoğan Duman, Taner Vardar, Bülent Cihangir ve Hasan Odabaşı ile avukatları katıldı.

SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan ve "Gölge" takma adını kullanan gizli tanığın sesi ve görüntüsü, kimliğinin deşifre olmaması için değiştirildi.

Gizli tanık Gölge ifadesinde, bazı iş adamları ve esnafların katıldığı toplantılarda, "cemaatin ana mütevelli ve alt mütevelli heyetlerinin olduğunu" anlattı.

Toplantılarda gündeme ilişkin maddelerin görüşüldüğünü ve mütevelli heyetlerinin toplantısının salı günleri akşam yapıldığını belirten gizli tanık,"Çarşamba, perşembe sohbet grupları olurdu. Buraya dışarıdan da insanlar çağrılıp sohbetler yapılırdı. Her yılın mayıs ayında alt mütevelli dediğimiz gruba burs bulma hedefi verildiğini biliyorum. Alt mütevelli heyeti, öğrenci yurtlarında ya da evlerinde, dershanelerde toplanıyordu." dedi.

Daha sonra gizli tanık Gölge'nin, 16 Nisan 2016 tarihli ifadesi mahkeme başkanı tarafından okundu. Gizli tanık Gölge'nin beyanları üzerine, sanıklara tanık beyanlarına ilişkin diyecekleri soruldu.

Sanık ve avukatlarının sorduğu soruları cevaplayan gizli tanık Gölge, bazı sorulara kimliğini deşifre edeceğini düşündüğü gerekçesiyle cevap vermedi.

Gizli tanık Gölge'nin ardından, tanıklardan S.O'nun beyanları alındı. Bazı avukatlar ve sanıkların sorularını cevaplayan S.O'nun ardından, diğer tanıklar K.Ç. ve Ö.D.Ç.'ye söz verildi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

Yorumlar