Edirne'deki FETÖ/PDY davası

- Haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 15'i tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki FETÖ/PDY davası

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 15'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Kazım Yavuz, Yakup Torun, İsmail Özkan, Halil İbrahim Karadeniz, Aydın Tünbel, Erhan Bozne, Nidai Kıraç, Selman Yıldırım, Önder Aydın, Nuri Eken, Ertuğrul Türker, Ahmet Arvasi, Enes Selim Bölükoğlu, Erdoğan Duman, Taner Vardar ile avukatları katıldı.

Bülent Cihangir ve Hasan Odabaşı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile katıldı.

Sanıklardan İsmail Özkan, 11 aydır tutuklu olduğunu belirterek, sağlık sorunları ve çeşitli hastalıkları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Günde 8 adet ilaç içtiğini savunan Özkan, ''Haftada 2-3 dilekçe vermeme rağmen yoğunluk nedeniyle doktora çıkamıyorum. Vereceğiniz bütün kararlara boynum kıldan ince, fakat tutukluluk benin için tedbirden çok cezaya dönüştü. Bayramı ailemle geçirmek için tahliyemi istiyorum.'' dedi.

Diğer sanık Ahmet Arvasi ise terör örgütü üyesi, darbeci ve vatan haini asla olmadığını, ülkesini ve milletini çok sevdiğini savundu.

Arvasi, dosyada üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar ve avukatlarının savunmaları sonrası mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için de duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.




Yorumlar