Edirne'deki FETÖ soruşturması

- Doğum yaptıktan sonra tutuklanan A.K, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki FETÖ soruşturması

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, doğum yaptıktan sonra tutuklanan A.K'nin, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla salıverildiği bildirildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından "Dün İstanbul'da doğum yaptı, bugün gözaltında bebeğiyle Edirne'ye götürüldü" başlıklı ve benzeri içerikli yayınlanan haber ve paylaşımlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan şüpheli A.K. hakkında 21 Aralık 2016'da yakalama kararı çıkarıldığı hatırlatılan açıklamada, 25 Temmuz'da doğum yapmak üzere hastaneye giriş yaptığı sırada İstanbul'da yakalanan A.K'nin, hakkında yapılacak soruşturma işlemleri kapsamında Edirne'ye getirildiği belirtildi.

Açıklamada, 31 Temmuz'da Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nca savunması alınan şüphelinin, mevcut delil durumuna binaen tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiği ve Edirne 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandığı aktarıldı.

Şüphelinin cezaevine sevki öncesinde dilekçe vererek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla ifade vermeye yönelik talepte bulunduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun üzerine şüphelinin cezaevine sevk edilmediği ve avukatı eşliğinde alınan ifadesinde, örgüt yapısı, örgütün işleyişi ve örgüt üyeleri hakkında açıklamalarda bulunması yanında hastanede, emniyette ve savcılıkta kendisine yönelik insani bir şekilde davranıldığını, kendisinin ve çocuğunun ihtiyaçlarının karşılanması hususunda her türlü imkanın sağlandığını, gözaltı kararının nezarethanede değil, hastanede çocuğunun yanındayken yerine getirildiğini beyan etmiştir.

Şüphelinin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tespit olunan ifadesi sonrasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma ihtimali doğrultusunda tutuklama kararının kaldırılarak tahliyesiyle adli kontrol kararı alınarak serbest bırakılması için nöbetçi sulh ceza hakimliğinden talepte bulunulmuş olup, 1 Ağustos'ta saat 01.00'de sulh ceza hakimliği tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılmıştır.

Bu şekilde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, olumsuz algı oluşturmaya yönelik olduğu değerlendirilmiştir."

Yorumlar