Edirne'deki “baltalı cinayet“ davası

Havsa ilçesinde tartıştığı kişiyi baltayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık hakim karşısına çıktı

Google Haberlere Abone ol
Edirne'deki “baltalı cinayet“ davası

Havsa ilçesinde, tartıştığı kişiyi baltayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, hakim karşısına çıktı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Gürkan Özkan ve avukatı katıldı.

Sanık Özkan, mahkemedeki ifadesinde olay gecesi bonzai içtiğini fakat Mustafa Bozacı'yı kendisinin öldürmediğini ileri sürdü.

Ölen Mustafa Bozacı'nın oğlu ile arkadaş olduğunu ifade eden Özkan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Hatta bonzai içmeye bile beraber başladık. Ben 5 yıldır bonzai kullanıyorum. Bana bir defasında cinsel istismarda bulundu. Evlerinin küvetine sokup ellerimi bağladı. Bana farklı şeyler yaptı ama ben tam olarak neler yaptığını hatırlamıyorum. Sadece o sahne fotoğraf karesi gibi aklımda kaldı. Bonzai kullandığım için hafıza kaybı var. Ölen Mustafa Bozacı'nın oğlu Okan'ın bana yaptıkları nedeniyle cebimde 3 gün bıçak taşıdım ama karşılaşmadığımız için bir şey olmadı. Okan'ı öldürmek istedim ama babasıyla bir sorunum yoktu, onu öldürmedim." dedi.

Ölen Bozacı'nın eşi Ayşe Bozacı da evde olduğu sırada dışarıdan sesler gelince balkona çıktığını ve eşini yerde gördüğünü anlattı.

Balkondan bakınca bahçedeki kalabalığı gördüğünü ifade eden Bozacı, "Balkondan bakınca bahçede kalabalık gördüm. O sırada sokakta sadece Gürkan vardı, başka kim yapacak ki. Ayrıca oğlumun onu küvette bağladığını söylüyor. Bizim evimizde küvet yok. Oğlumla da çok iyi görüşürlerdi, hatta olaydan bir ay kadar önce beraber mangal yapıp yediler. Gürkan'dan eşimi öldürdüğü için şikayetçiyim, ceza almasını istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksik dosyaların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

- Olay

15 Aralık 2016 tarihinde, Havsa ilçesi Varoş Mahallesinde Mustafa Bozacı (62) ile Gürkan Özkan (22) arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Bozacı'yı baltayla öldürdüğü iddia edilen Özkan, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Yorumlar