ECB'den parasal genişlemeden çıkış açıklaması

- ECB Yönetim Kurulu Üyesi Peter Praet: - "Gelecek hafta Yönetim Konseyi'nin, bugüne kadar sağlanan ilerlemenin net varlık alımlarımızın kademeli olarak gevşetilmesini garanti altına almak için yeterli olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapmak zorunda kalacağı açık"

Google Haberlere Abone ol
ECB'den parasal genişlemeden çıkış açıklaması

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Peter Praet, "Gelecek hafta Yönetim Konseyi'nin, bugüne kadar sağlanan ilerlemenin net varlık alımlarımızın kademeli olarak gevşetilmesini garanti altına almak için yeterli olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapmak zorunda kalacağı açık." dedi.

ECB’de Başekonomist olarak da görev yapan Praet, Berlin’de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, bankanın varlık alım programına değindi.

Praet, enflasyonun hedefe doğru yakınlaştığını gösteren sinyallerin iyileştiğini ve gelişmelerin enflasyon hedefine ulaşılacağına yönelik güveni desteklediğini söyledi.

Enflasyondaki gelişmelerin piyasa beklentisiyle aynı doğrultuda olduğuna dikkati çeken Praet, "Varlık alım programımızın önemli ölçüde büyüyeceğine yönelik piyasa beklentilerinin azalmasına, hedefimizle giderek daha tutarlı olan enflasyon beklentileri eşlik etti." ifadesini kullandı.

Praet, gelecek haftaki toplantının varlık alım programının geleceği açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, "Gelecek hafta Yönetim Konseyi'nin, bugüne kadar sağlanan ilerlemenin net varlık alımlarımızın kademeli olarak gevşetilmesini garanti altına almak için yeterli olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapmak zorunda kalacağı açık." dedi.

Bu arada, öncü verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde nisan ayında yüzde 1,2 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 1,9’a çıktı. Yıllık enflasyon böylece ECB'nin, "yüzde 2'nin hemen altında ancak yüzde 2'ye yakın" olarak belirlediği hedefe ulaşmış oldu.

Bankanın para politikası toplantısı, 14 Haziran'da Letonya’nın başkenti Riga’da gerçekleştirilecek.




Yorumlar