"EBRD, Türkiye'ye destek vermeyi sürdürecek"

- EBRD Türkiye Direktörü Tuerkner: - "Bizim için Türkiye'deki yatırım talebi çok önemli. Talep olduğu sürece Türkiye'de var olmayı, Türkiye'ye destek vermeyi sürdüreceğiz" - "Türkiye ekonomisi şoklara karşı çok dayanaklı. Beklentilerimizin üzerinde büyüdü" - "Türkiye operasyon yaptığımız en büyük ülke konumunda. Bugüne kadar Türkiye'de farklı alanlarda yüzlerce projeye 9,5 milyar avro destek sağladık"

Google Haberlere Abone ol
"EBRD, Türkiye'ye destek vermeyi sürdürecek"

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, kendileri için Türkiye'deki yatırım talebinin önemli olduğunu belirterek, "Talep olduğu sürece Türkiye'de var olmayı, Türkiye'ye destek vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Tuerkner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından beri aktif bir şekilde yer aldıkları Türkiye'de kısa sürede çok hızlı ilerleme sağladıklarını kaydederek, ciddi işlere imza attıklarını söyledi.

Türkiye'nin hali hazırda operasyon yaptıkları en büyük ülke konumuna geldiğini dile getiren Tuerkner, bugüne kadar Türkiye'de farklı alanlarda yüzlerce projeye 9,5 milyar avro destek sağladıklarını aktardı.

Tuerkner, bu desteğin çok büyük bölümünün, yüzde 97'sinin, özel sektöre verildiğini ifade ederek, sadece parasal destek sağlamadıklarını, politika üretme gibi farklı alanlarda da destek verdiklerini anlattı.

Türkiye'deki portföylerinin 7 milyar avro olduğu bilgisini veren Tuerkner, burada son derece sağlıklı bir yatırım programı gerçekleştirdiklerini vurguladı.


- "Talep geldiği sürece yatırım yapacağız"


Tuerkner, EBRD'nin Türkiye'ye yönelik gelecek dönemde finansmanı kısacağına ilişkin haberler çıktığını, bu iddiaların doğru olmadığının altını çizdi.

Kendileri için Türkiye'deki yatırım talebinin çok önemli olduğunu kaydeden Tuerkner, "Bununla birlikte yatırım ortamı ve kamu politikalarındaki diyaloğun devam etmesi çok önemli. Yatırım talebi devam ettiği sürece Türkiye'deki operasyonlarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Tuerkner, Türkiye'ye ne kadar yatırım yapacaklarına ilişkin, "Bu yıl yaklaşık 1,5 milyar avro volümünde bir yatırımımız oldu. Bu bir dayanak noktamız olabilir. Kesin bir rakam veremesek de bunu baz alabiliriz." ifadelerini kullandı.


- "Hükümetin politikaları çok işe yarıyor"


Tuerkner, Türkiye ekonomisinin şoklara çok dayanaklı olduğunu gördüklerini belirterek, bu yıl hükümetin Kredi Garanti Fonu gibi politikalarının çok işe yaradığını söyledi.

Bu yıl ilk ve ikinci çeyrekte yakalanan büyüme rakamlarının beklentilerinin üzerinde geldiğini ifade eden Tuerkner, uzun vadede de reform çabalarının devam etmesini istediklerini vurguladı.

Tuerkner, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, EBRD'nin 2018'de Türkiye'ye 1,5 milyar avroluk yatırım yapacağına ilişkin ifadelerinin hatırlatılması üzerine, "Talep odaklı yatırımlarımızı planlıyoruz. Bu rakam yapabilecemiz bir yatırım tutarı. Talep olduğu sürece Türkiye'de var olmayı, Türkiye'ye destek vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar