E-ticaretin liderleri buluştu

- Hepsiburada.com CTO'su Sridhara: - "Yüzde 70’in üzerinde kredi kartı kullanımı ve nüfusun yarısının 34 yaş altı olması e-ticaretin büyümesi için gerekli demografik yapıyı ortaya koyuyor"

Google Haberlere Abone ol
E-ticaretin liderleri buluştu

İSTANBUL (AA) - Hepsiburada.com Teknolojiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CTO) Mittu Sridhara, "Yüzde 70’in üzerinde kredi kartı kullanımı ve nüfusun yarısının 34 yaş altı olması e-ticaretin büyümesi için gerekli demografik yapıyı ortaya koyuyor." dedi.

Workinton açıklamasına göre, Türkiye’de ilk kez ve haziran ayında 3'üncüsü gerçekleşen yaklaşık 200 e-ticaret markasının katıldığı "E-Ticaret Akademi 2016" Mobitek tarafından düzenlendi. Dijital olarak faaliyet gösteren marka ve ticari web sitelerini bir araya getiren E-Ticaret Akademi 2016 seminerinde Türkiye'de e-ticaretin dünü, bugünü ve yarını mercek altına alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sridhara, 2010-2014 yılları arasında Çin’de e-ticaretin yüzde 6 büyümesine rağmen, Türkiye’de 4.5 G geniş bant internet erişimi ile yüzde 60 büyüme yakalanacağını vurgulayarak, "Bu rakamlar tam bizim istediğimiz seviyede. Yüzde 70’in üzerinde bir kredi kartı kullanımı ve nüfusun yarısının 34 yaş altı olması e-ticaretin büyümesi için gerekli demografik yapıyı ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sridhara,Türkiye’de nüfusun yüzde 70’inin 7 büyük şehirde yaşadığını belirterek bu rakamsal verilerin çok büyük bir potansiyeli işaret ettiğini ve bir Hintli olarak kendisinin burada olma sebebini açıkladığını dile getirdi.


Sahibinden.com Pazarlama Direktörü Boğaç Göncü ise Türkiye’nin genç bir ülke olduğunu ve gençleşirken de online olduğunu ifade etti. E-ticaretin toplam ticaret içindeki payının halen yüzde 2 olduğu bilgisini paylaşan Göncü, "Bizim zamanımızda dedelerimiz, babalarımız keşke şu arsayı alsa diye çok hayıflanmıştır. Bizim evlatlarımız da bizlere, ‘keşke babam, şu web sitesi alan adını alsaydı’ diyecekler." ifadesini kullandı.

Girişimciler ve yeni iş fırsatı arayan herkese açık olan seminere, e-ticaret şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı. Ortak amaçlarını Türkiye’de e-ticaret pastasını büyütmek olarak anlatan katılımcılar, trendleri takip ettiklerini ve bu ortamda paylaştıklarını ifade etti.

Yorumlar