e-Ticareti gençler artıracak

- TESK Genel Başkanı Palandöken: "İlerde e-Ticaret hacminin artmasında gençlerin payı büyük olacak"

Google Haberlere Abone ol
e-Ticareti gençler artıracak

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, genç kuşağın alışveriş yapmak ve benzeri birçok işlemi internet üzerinden yaptığını vurgulayarak, ilerde e-Ticaretin artmasında genç neslin etkisinin büyük olacağını ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, e-Ticaret hacminin 2013-2016 yıllarında yüzde 34 büyüyerek 2016'da 17,5 milyar lira olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Yeni neslin işlerinin daha hızlı gitmesine ve kolaylaşmasına çok önem verdiğine dikkati çeken Bendevi Palandöken, "Bugünün genç nesli ileride e-Ticareti patlatacak. İlerde e-Ticaret hacminin artmasında gençlerin payı büyük olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, genç kuşağın, rezervasyon yapmak, alışveriş yapmak, araç kiralamak gibi işlemleri internet üzerinden yapmayı tercih ettiğine işaret ederek, Türkiye'de bilgisayar kullanma yaşının 8'e düşmesiyle de e-Ticaret hacminin giderek artacağını belirtti.

e-Ticarette karşılaşılan sorunlara da değinen TESK Genel Başkanı Palandöken, şunları kaydetti:

"Oturduğumuz yerden bir parmak hareketiyle birçok şey alıp satabiliyoruz. Fakat bu sanal alışverişin yarattığı mağduriyetlere karşı daha ciddi ve hukuksal yaptırımlar olmalı. Güvenilir olmayan sitelerin denetimleri artırılmalı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde en çok karşılaşılan sorun, hatalı veya hasarlı ürün teslimi. Bunun yanında kargonun uzun süre teslim edilmemesi, faturasız ürün gelmesi, bazen hiçbir ürün gelmemesi, teknik sorunlar, ürün içeriğinin yeteri kadar detaylı açıklamasının olmaması gibi birçok sıkıntı çıkabiliyor."

Yorumlar