e Okul alan sonuçları açıklandı mı?

e Okul alan sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilebilir, sonuçlar açıklandıktan sonra ne olacak?

Google Haberlere Abone ol
e Okul alan sonuçları açıklandı mı?

e Okul alan sonuçları açıklandı mı, sonuçlar neden önemli, nereden öğrenilebilir, sonuçlar açıklandıktan sonra ne olacak?

Meslek lisesi 9. sınıf alan seçimi hangi tarihte açıklanacağı merakla bekleniyordu. Lise alan seçim sonuçlarına nereden, nasıl bakılır 2021 2022? şeklindeki soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) konuya ilişkin açıklamaları yakından takip ediliyor. Sonuçlar e -okul üzerinden açıklanacağından sonuçlarınızı da e-okul sisteminden öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir. Daha çok Haziran ve Temmuz aylarında öğrenciler hangi alanı tercih etmek istediklerine karar verirler.

9. sınıfta alınan rehberlik hizmetleri ile beraber öğrenciler kendi etkileri ve düşünceleri doğrultusunda doğru alan tercihini yapar. Bu işlemler veliler tarafından e-okul üzerinden yapılacak giriş ile beraber belirli aşamaları tamamlamak suretiyle gerçekleştirilir.

Lisede alan seçiminin önemli yanı şüphesiz gelecek adına yapılacak meslektir. Öğrenciler hangi alanda üniversite okumak ve kendini geliştirmek istiyorsa, buna bağlı olarak alan seçimini lisede yapar.

Bu bağlamda öğrencinin ilgi alanı ve yeteneği ile beraber buna bağlı olarak seçim gerçekleştirir. Böylece ileride yapacağı meslek için etkin bir saygınlık elde ederek daha iyi yerlere gelme şansı yakalar. Yanlış bir karar yine yanlış bir meslek seçimi olarak öne çıkabilir. Bu sebepten dolayı lise 9. sınıf öğrencilerinin alan seçimi yapmadan önce, mutlaka rehberlik hizmeti alması ve ailelerine danışmaları büyük bir öneme sahiptir.

E OKUL ALAN SONUÇLARI


 

Yorumlar