e-Nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, onay verme çocuk, bebek için anne babaya yetki tanımlaması, iptal, nasıl yapılır?

e nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, çocuklarım e nabızda nasıl çıkar, diğer ebeveyn anne baba ekleme işlemi nasıl? e nabız ebeveyn onayı uygulamayı kullanan birçok vatandaş tarafından nasıl yapıldığı merak edilen bir konudur. Konu hakkında detaylı bilgileri makalemizde bulabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
e nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, çocuklarım?

e-Nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, onay verme çocuk, bebek için anne babaya yetki tanımlaması, iptal, nasıl yapılır, çocuklarım e nabızda nasıl çıkar, diğer ebeveyn anne baba ekleme işlemi nasıl? Sağlık Bakanlığının vatandaşa e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu mükemmel hizmetlerden birisi olarak bilinen e-Nabız uygulaması her geçen milyonlarca vatandaş tarafından kullanılmaya devam ediyor. Son dönemlerde birçok anne veya baba çocuğunun sağlık işlemlerini ya göremiyor ya da karşı tarafa gösteremiyor. Bunun nedenini araştıran anne babaların en çok karşılaştıkları problem işlemin nereden yapılacağı ve yapılması gerektiği konusu oluyor. Ancak uygulamayı kullananlar bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Bunlardan biri de e nabız ebeveyn onayı nasıl verilir konusudur. Onay verme işleminin yanında aynı zamanda e-Nabız yetki kaldırma, iptal etme işlemi de en çok merak edilen konulardan biridir. Malum anne ve baba ayrıldıklarında bazen yetkiyi kaldırmak isteyen taraflar da olabiliyor. Bunun yasal bir dayanağı var mı bilmiyoruz. Ancak bazı ebeveynler yetki iptali konusunu da öğrenmek istiyor. Şimdi bütün bu konularda sizlere gerekli olan bütün bilgileri buraya aktaracağız.

Çocuklarını doktora götürdükten sonra tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyen anne ve babalar artık sonuçlara sadece e Nabız üzerinden bakabiliyor. 

e nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, çocuklarım e nabızda nasıl çıkar, diğer ebeveyn anne baba ekleme işlemi nasıl
e nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, çocuklarım e nabızda nasıl çıkar, diğer ebeveyn anne baba ekleme işlemi nasıl

 

Bunun için e-Devlet Kapısı şifresini kullanarak giriş yapması gerekiyor. 

Giriş yaptıktan sonra "arama sekmesine" e-Nabız yazması ve sonrasında çıkan başlığa tıklaması gerekiyor.

e-Nabız'a giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede "Çocuklarım" sekmesi bulunuyor. Oraya tıklandıktan sonra sahip olunan çocukların isimleri çıkıyor.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, çocukların bilgilerine erişebilmek için anne-babaların karşılıklı bir şekilde onay vermesi gerekiyor.

e nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, çocuklarım e nabızda nasıl çıkar, diğer ebeveyn anne baba ekleme işlemi nasıl
e nabız ebeveyn onayı nasıl verilir, çocuklarım e nabızda nasıl çıkar, diğer ebeveyn anne baba ekleme işlemi nasıl

 

İşte bu makalenin asıl konusu da tam olarak bu: e nabız ebeveyn onayı nasıl veriliyor? İşte detaylar:

e-Nabız sitesine giriş yapıldıktan sonra "Sol Menü"de alttan ikinci sırada yer alan "Paylaş" başlığını buluyoruz. 

Bu başlığa tıkladıktan sonra sahip olunan çocukların isim listesi çıkıyor.

Listenin karşısında "Onay ver" seçenekleri bulunuyor.

Bu seçenekleri işaretleyince, artık e Nabız üzerinden eşler çocuklarının bilgilerine erişebiliyor.

Ebeveyn e Nabız yetkilendirme konusunda birçok anne-baba sorun yaşıyor. Bazı anneler, boşandıkları babalarından izin alma sorunu yaşarken benzer durum babalarda da oluyor. Bazen de eşlerden biri vefat etmiş ise yine aynı sorun yaşanıyor.

e-Nabız diğer ebeveyn onayı normal şartlarda çok doğru bir uygulama olarak görülebilir; ancak eşini kaybetmiş veya eşinden bir şekilde ayrı yaşayan bireyler, kendi çocuklarının sağlık bilgilerini görememekten şikayet ediyor. Karşı tarafından illa onay vermesi halinde çocuğunu görebilen anne veya babalar bunun bu şekilde olmaması gerektiğini; her iki anne ve babanın eşit şekilde çocuklarını karşı tarafın onayı olmadan görmesi gerektiği görüşünü savunuyor. 

KONUŞMAYAN EŞLER ARASINDAKİ DURUM NE OLACAK?

Peki, konuşmayan ve ayrı yaşayan eşler arasında "onay" sorunu yaşanırsa ne olacak. Bu durumda "evladın vasilik" durumunun kimde olduğuna bakılıyor. 

Evladın vasisi kim ise onaylı görünen ebeveyn o olur. Ancak vasi olduğunuz halde karşı tarafın onayına ihtiyaç duyuyorsanız bunun için de bir çözüm yolu var.

Burada yapmanız gereken "İnceleme talep etmek"tir. Peki, çocuğun sağlık bilgilerini görebilmek için nereden inceleme talep etmemiz gerekiyor.

Bunun için e-Nabız sisteminde hemen sol taraftaki menüde yer alan "Paylaşım" butonuna tıklıyoruz. Burada çocuklarımızın isimleri karşımıza çıkıyor. Onay alamadığınız çocuğunuz için karşısında "İnceleme talep et" yazısı çıkacaktır. 

İnceleme talep ettiğinizde vasiliği sizde olan çocuğun onayı, karşı tarafın onayına gerek kalmadan size geçecektir.

E-NABIZ EBEVEYN ONAYI KALDIRMA, İPTAL ETME NASIL OLUR?

Şimdi gelelim bir başka asıl konuya. Ebeveynlerin her ikisinin de erişimi varsa ve biri diğerini kaldırmak istiyorsa ne olacak? Benim görüşüme göre hiçbir anne veya baba bir diğerini çocuklarının sağlık bilgilerini görmekten alıkoymamalı. Bence devlet de bunu düşünerek uygulamayı geliştirmiş olmalı. Sağlık Bakanlığı da bunu düşünmüş olacak ki e-Nabız sisteminde onay iptal yetkisi bulunmuyor.


Yorumlar

kolera yapacağınız işin kenarına koyum. yav sığır olsa düşünür biraz.
Emrah Çocuklarımın sağlık sistemini göremiyorum
Ayşe Çocuğumun tahlil sonucunu görmek istiyorum
Canem ezel Eşim vefat etti bu yüzden ebeveyn onayı olmuyor nasıl yapicam ben bunu ya
HASAN Bende de aynı sıkıntıları yaşamaktayım. Eşimden ayrılalı 13 yıl olmuş hiç bir şekilde ne benimle ne de çocuğu ile iletişimi yok. Çocuğun velayeti bende çocuğa Aşı randevusu alamıyorum.