e-Karne neden açılmıyor, ÇÖZÜMLÜ

e-Karne neden açılmıyor, çöktü mü, ne zaman açılacak soruları e-Okul üzerinden karne görüntülemek isteyenler tarafından merakla soruluyor. Çözümü yazımızda.

Google Haberlere Abone ol
e-Karne neden açılmıyor, ÇÖZÜMLÜ

e-Karne neden açılmıyor, sorun mu oldu, çöktü mü, ne zaman açılacak soruları veliler başta olmak üzere vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. Karne heyecanı yaşayan öğrenciler ile onların velileri okula gidip karnelerini almadan e-Okul üzerinden karneleri görmek istiyor. Peki, e-Karne neden açılmıyor, sorun mu oldu, çöktü mü?

17 Haziran Cuma günü Karne ve başarı belgeleri (Takdir, teşekkür, onur belgesi) sabah gerçekleştirilecek küçük bir törenin ardından öğrencilere dağıtılacak.

Karneler 8.30 itibariyle verilmeye başlanıyor ancak o gün okula gitmeyenler veya daha geç bir saate gidenler Okul müdürlüğünden karnelerini alabiliyor. Bunun yanında her okulun karne dağıtma saati birkaç saat farklılık gösterebilir.

Öte yandan genel olarak ikili eğitim gören okullarda sabahçı öğrenciler saat 9-11, öğlenci öğrenciler ise saat 10-12 arasında karne ve belgelerini alıyor.

Karne notlarını öğrenmek için öğrenciler sabah saatlerinden itibaren e okul sistemine giriş yapmak için uğraşıyor. E kolu sisteminde iriş konusunda bir sorun yaşanmazken, öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınavlardan aldığı notlar ve okuduğu kitapların bulunduğu sayfaya ulaşmak mümkün.

E okula girilebilirken, pek çok öğrenci e karnesini görüntüleyemediğini ifade ediyor.

e-Karne uygulaması yoğunluk nedeniyle geç açılıyor.

Giriş yapamayanlar bir süre bekledikten sonra tekrar giriş yapmayı deneyebilir.

e-Karne uygulamasına giriş yapanlar genellikle şu uyarıyı alıyor: 

"e-Karne rapor sayfasını açamıyorsanız, tarayıcınız varsayılan olarak pop-up'ların ekranınızda otomatik olarak gösterilmesini engelleyebilir. Bir pop-up engellendiğinde adres çubuğunda Pop-up engellendi simgesi Pop-up engellendi olarak görünür. Burada Pop-up'lara izin vererek rapor sayfasını açabilirsiniz."

Bu uyarıyı aldığınızda adres çubuğunun sonunda bulunan çarpı işaretine tıklayınız ve çıkan göstergeleri takip ediniz.

MEB'in çalışma takvimine göre, 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022'de başlayacak ve 16 Haziran 2023'te sona erecek. Öte yandan anaokulu ve 1. sınıflar ise 5-9 Eylül'de okula uyum haftasına başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kurumun resmi sitesinde yayımlanan bültende Bakan Mahmut Özer’in açıklamalarına yer verildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takviminin de netleştiğini açıklayan Bakan Özer, okulların 12 Eylül 2022 tarihinde açılacağını, yaz tatilinin ise 16 Haziran 2023’de başlayacağını söyledi.


 

Yorumlar