e-Devlet neden açılmıyor? e-Devlet Kapısı neden giriş yapılamıyor?

e-Devlet neden açılmıyor neden hata veriyor ve neden giriş yapılamıyor, sorun mu var, nede açılmıyor, giriş yapmak için ne yapmak gerekiyor soruları merakla soruluyor. Kök maaş hesaplaması yapmak isteyen vatandaşlar bugün sisteme akın edince sistem çöktü.

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet neden açılmıyor? Neden giriş yapılmıyor?

Emekli vatandaşlarının maaşlarına bakmak istemesi sonarsında sistem çöktü. e-Devlet neden hata veriyor, giriş yapmak isteyenler neden giremiyor, e-Devlet Kapısı uygulamasında sorun mu var, neden açılmıyor soruları bugün vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. 

e-DEVLET NEDEN AÇILMIYOR?

e-Devlet Kapısı üzerinden işlem yapmak isteyen bazı vatandaşlar uygulamadan veya internet sitesinden erişim sağlayamıyor.

Uygulamaya giriş yapamayan vatandaşlar haliyle, e-Devlet'te sorun mu var, nede açılmıyor şeklinde soruyor.

e-Devlet Kapısı giriş sorunu yaşayan vatandaşların yaşadıkları sorun çeşitli sebeplerden kaynaklanıyor. 

Genel olarak yaşanan sorun, bugün bütün emeklilerin sisteme girerek kök maaşlarını öğrenmek istemelerinden kaynaklanıyor. Ancak hızlı interneti ve cihazı olan vatandaşlar girişte çok da sorun yaşamıyor. İnterneti yavaş olan vatandaşlar ise sisteme girişte sorun yaşıyor.

Çünkü e-Devlet Kapısında bugün itibariyle genel anlamda bir sorun görünmüyor.

Uygulama üzerinden giriş yapamayan vatandaşları için öneriler ise şöyle: 

Öncelikle uygulamayı kaldırarak yeniden yükleyiniz.

Akabinde telefonunuz ön belleğini temizleyiniz.

Daha sonra yeniden giriş yapmayı deneyiniz. Muhtemelen sorun çözülecektir. 

e-Devlet Kapısında bugün itibariyle bir sorun bildirimi yok.

E-Devlet Kapısı, 18 Aralık 2008 tarihinde hizmete açılan ve devlet hizmetlerini vatandaşlara elektronik ortamda ulaştırmayı amaçlayan bir web tabanlı sistemdir. Bu platform, Türkiye'deki vatandaşların çeşitli devlet hizmetlerine ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Sistemin yönetimi ve işletilmesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Türksat A.Ş. tarafından yürütülmektedir​​.

E-DEVLET KAPISI'NIN TARİHÇESİ

E-Devlet Kapısı'nın temelleri, 1993'te Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'nin (ULAKBİM) kurulmasıyla atıldı. 2008 yılında resmi olarak hizmete giren bu sistem, zaman içinde çeşitli gelişmeler ve yeniliklerle zenginleştirildi. Bu süreçte, internet bankacılığı giriş uygulamaları gibi yenilikler eklendi ve işitme engelli vatandaşlar için çağrı merkezi hizmetleri başlatıldı​​.

HİZMETLER VE İŞLEVLER

E-Devlet Kapısı'nda, doğum, askerlik ve diğer pek çok konuda bilgi ve başvuru işlemleri yapılabilmektedir. Temmuz 2023 itibarıyla 990 kamu kurumu ve kuruluşu bu platforma entegre edilmiş olup, sunulan hizmetler arasında sabıka kaydı, SGK işlemleri, vergi borcu sorgulama gibi işlemler yer almaktadır​​. 60 milyondan fazla kullanıcısı olan bu platform, vatandaşlara 7/24 erişim imkanı sunmaktadır​​.

KULLANIM DETAYLARI

E-Devlet Kapısı'na giriş için kullanıcıların bir şifreye ihtiyacı vardır. Bu şifre, PTT şubeleri veya Türksat Kablo Ofislerinden alınabilmekte, ayrıca çeşitli yöntemlerle değiştirilebilmektedir. Şifrenin güvenliği konusunda kullanıcılara çeşitli uyarılar yapılmakta ve şifrenin üçüncü şahıslarla paylaşılmaması önerilmektedir​​.

DESTEK VE YARDIM HİZMETLERİ

E-Devlet Kapısı, kullanıcıların karşılaşabileceği sorunlar için çeşitli destek hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler arasında bir çağrı merkezi, işaret dili bilen çağrı merkezi çalışanları ile görüntülü destek ve çeşitli yardım sayfaları bulunmaktadır. Kullanıcılar ayrıca, e-Devlet Kapısı ile ilgili sorunlarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden de iletebilirler​​.

KURUM HİZMETLERİ VE SORGULAMALAR

E-Devlet Kapısı üzerinden, SGK hizmet dökümü, adli sicil kaydı, trafik cezası ve vergi borcu sorgulamaları gibi pek çok hizmete erişilebilmektedir. Ayrıca kullanıcılar, çeşitli kurumlardan gelen bilgilendirmeleri bu platform üzerinden takip edebilirler​​.

 

Yorumlar