Düzce'den Somali'ye ramazan yardımı

- Ramazan ayı dolayısıyla Somali'ye un ve makarnadan oluşan bir tır yardım malzemesi gönderildi - Beşir Derneği Batı Karadeniz Bölge Müdürü Baygın: - "İnsan hakları naraları atarak gürültü yapanlar ne zaman harekete geçer bilemiyoruz ama sessiz kalamazdık. Bu hizmete biz önde ve öncü olarak talip olduk"

Google Haberlere Abone ol
Düzce'den Somali'ye ramazan yardımı

DÜZCE (AA) - Beşir Derneği Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü'nce ramazan ayı dolayısıyla Somali'ye bir tır yardım malzemesi gönderildi.

Hacıkadirler köyündeki Batı Karadeniz Bölge Deposu önünden 19 ton un ile 6 ton makarna yüklü tır, dualarla yola çıktı.

Derneğin Batı Karadeniz Bölge Müdürü Ertuğrul Baygın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somali'de yaklaşık 5 milyon insanın acil yardım gereksinimi olduğunu söyledi.

Somali'de şiddetli bir kıtlık uyarısı yapıldığını anımsatan Baygın, "70 bin insanın ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu ve en az 360 bin Somalili çocuğun tehlikeli derecede yetersiz beslendiği ülkede, binlerce insanın yiyecek bulabilmek umuduyla başkent Mogadişu'ya doğru göç etikleri gözlemleniyor. Açlık ve temiz su eksikliği nedeniyle kolera gibi çeşitli hastalıklar bulunuyor." dedi.

Tüm olumsuzlukların, dünyanın gözünün önünde yaşandığını aktaran Baygın, "İnsan hakları naraları atarak gürültü yapanlar ne zaman harekete geçer bilemiyoruz ama sessiz kalamazdık. Bu hizmete biz önde ve öncü olarak talip olduk. Burada, açlık ve hastalık nedeniyle ölen çocukların imdadına yetişmek gayretindeyiz." diye konuştu.

Baygın, Afrika ülkelerine gıda, su kuyusu ve diğer ihtiyaçların giderilmesi için 'Açlıktan Kimse Ölmesin' kampanyası başlattıklarını sözlerine ekledi.

Yardım malzemesi yüklü tırın, Mersin Limanı'ndan gemiyle Somali'ye ulaşacağı bildirildi.

Yorumlar