Düzce'den Haleplilere yardım

- Düzce Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğinde 200 aileye 2 tır gıda, ev eşyası ve oyuncak toplandı

Google Haberlere Abone ol
Düzce'den Haleplilere yardım

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi ve Türk Kızılayınca, Halep kırsalında 200 ailenin barındığı, ''Halep Düzce Şefkat Çadır Kenti'' için toplanan gıda, ev eşyası ve oyuncaklardan oluşan 2 tır yardım malzemesi yarın yola çıkacak.

Düzce Belediyesi ve Türk Kızılay'ının, ''Halep "Düzce Şefkat Çadır Kenti'' adı altında başlattığı kampanyada, yaklaşık 8 ton gıda ve ev eşyası malzemesi toplandı. Malzemeler, yarın düzenlenecek törenle Hatay'a uğurlanacak.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü Koordinatörü Gönül Asuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki gönül kardeşleri için çalışma yaptıklarını söyledi.

Asuk, Haleplilerin tüm ihtiyaçlarını gidermek amacıyla 2 tır yardım malzemesi topladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle Suriye'deki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını tespit ettik. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda 'Çorbada bizim de tuzumuz olsun' diyerek tırlarımızı yükledik. Ayrıca Halep'te, 'Düzce Şefkat Çadırı' oluşturduk. Burasının sorumluluğunu Düzce Belediyesi üstlendi. Oradaki tüm kardeşlerimizin ihtiyaçlarını biz karşılayacağız."

Aralıklarla Haleplilere yardım yapacaklarını ifade eden Asuk, "3 ayrı koli hazırladık. Bu kolilerde un, yağ, şeker, çay, helva ve her türlü ev ihtiyaçları var. Diğer paketimizde ise çocuklarımız için oyuncak, mama, çocuk bezi var. Mutfak ihtiyaçlarını da kadın gözü ile tespit edip hazırladık. Allah nasip ederse hazırladığımız malzemeleri de biz dağıtacağız." diye konuştu.

Toplanan yardım malzemelerinin yarın düzenlenecek törenden sonra yola çıkacağı bildirildi.


Yorumlar