Düzce’de engelliler için 'Kusursuz Kafe'

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Kusursuz bir dost arayan, dostsuz kalır. Kusursuz kafe arayan Düzce’ye gelir” dedi

Google Haberlere Abone ol
Düzce’de engelliler için 'Kusursuz Kafe'

Düzce’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Kusursuz Kafe” Kent Park’ta açıldı. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Kusursuz bir dost arayan, dostsuz kalır. Kusursuz kafe arayan Düzce’ye gelir” dedi.

Düzce Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği işbirliği ile yapımı tamamlanan “Kusursuz Kafe”nin açılışı Kent Park’ta gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile bedensel ve zihinsel engelli gençlerin istihdamı ve sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıyla hayata geçirilen “Kusursuz Kafe”’nin açılışına protokol üyeleri katıldı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, protokol üyeleri ve davetlilerin yanı sıra Ünlü tiyatro oyuncusu Süheyl Uygur ve ünlü sanatçı Çılgın Sedat katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Zülkif Dağlı, “Bugün Düzce’de farklı bir gün, diğer yaptığımız faaliyetlerden çok farklı bir iş için buradayız. Bugün çok anlamlı bir gün. Buraya gelen vatandaşlarımız ile kaynaşan çocuklar daha fazla sosyalleşecekler, bizde onları daha yakından tanıyacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva “Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır, kusursuz kafe arayan Düzce’ye gelir, Düzce’de bulur. Kusurun olmadığı yer burasıdır” diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de çok güzel bir hizmetin altına imza attıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Bugün çok güzel bir hizmetin altına imza atıyoruz. Düzce’deki engelli kardeşlerimize engelsiz bir yaşam sunabilmek için kendi işletecekleri güzel bir kafeyi hizmete açıyoruz. Bütün Düzcelilerden bu kafeyi kullanmalarını istiyorum. Herkes bu kafeye gelecek, çocuklarımızın yaptıklarını yiyecekler. Bu kafe çok güzel iş yapacak. Çocuklar çok mutlu olacak. Türkiye’de çok az örneği olan engelsiz kafeyi açtık. İnşallah hayırlara vesile olur.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin 45 engelli kursiyerin, eğitim programı sonunda almaya hak kazandığı sertifikaları takdim edildi. Engelli gençler, çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen olan ünlü tiyatro oyuncusu Süheyl Uygur ve sanatçı Çılgın Sedat eşliğinde eğlendi.

Yorumlar