Düzce'de dinlenme tesislerindeki hırsızlık iddiası

- Dinlenme tesisinde park halindeki otomobilden 1 milyon dolar değerinde mücevher ile 25 bin dolar çalındığı iddiasına ilişkin gözaltına alınan 5'i yabancı uyruklu 6 şüpheli tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Düzce'de dinlenme tesislerindeki hırsızlık iddiası

DÜZCE (AA) - Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimindeki bir dinlenme tesisinde, 1 milyon dolar değerinde mücevher ile 25 bin dolar çalındığı iddiasıyla ilgili yakalanan 5'i yabancı uyruklu 6 zanlının tutuklanmasına karar verildi.

Alınan bilgiye göre, Düzce'de 4 Kasım 2017'de Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönündeki dinlenme tesisinde park halindeki otomobilden mücevher ve para çalındığı iddiasına ilişkin güvenlik güçlerince başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Ekiplerin 5 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, hırsızlık eylemine karıştıkları öne sürülen 5'i yabancı uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe, "mala zarar verme" ve "kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya üzerinde hırsızlık" suçlamasıyla tutuklandı.

- Süreç

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönündeki bir dinlenme tesisinde 4 Kasım 2017 tarihinde duran İstanbul'da mücevher işiyle uğraşan H.M.A, B.Ö. ve O.Ö, molanın ardından binmek üzere geldikleri 06 FR 0345 plakalı otomobilin arka camının kırık olduğunu görmüş ve otomobilde bulunan 1 milyon dolar değerindeki mücevher ve 25 bin dolar civarındaki nakit paranın çalındığını tespit ederek, durumu Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na bildirmişti.

Olay yerine ulaşan ekipler, yaptıkları çalışmalarda güvenlik kamerası görüntülerinde, bir araçtan inen şüphelinin otomobilin camını kırdıktan sonra sağ arka koltuk kısmını öne yatırarak bagaj kısmından 2 valizi çaldığını belirlemişti.

Ekipler, hırsızlıkta kullanılan aracın yabancı uyruklu G.J.M'ye kiralandığını tespit etmişti.

Yorumlar