Duvarı olmayan otele talep patlaması

İsviçre Alplerindeki Null Stern Oteli müşterilerine benzersin bir deneyim yaşatıyor. Duvarları olmayan otel olarak ünlenen Null Stern Oteline gelenler yıldızları sayma deneyimi yaşıyor.

Duvarı olmayan otele talep patlaması - Sayfa 1

Otelcilik anlayışını bir üst sınıra taşımak isteyen yaratıcı girişimciler, konaklama mantığını dört duvar arasından çıkartıp deyim yerindeyse sınır tanımamışlar. İşte onlardan biri İsviçre Alpleri'nin eteklerine kurulmuş olan Null Stern Hotel. Bu oteli anlatırken sınırsız yıldızlı ve dünyanın en büyük otel odası demek mümkün.

Duvarı olmayan otele talep patlaması - Sayfa 2

İsviçre'deki bu otelin açık hava odaları, konaklama sektörüyle kavramsal sanat arasında adeta bir birleşme noktası. Fikre ilham verense, bir yeraltı sığınağında bulunan Null Stern adlı sanat enstalasyonu.

Duvarı olmayan otele talep patlaması - Sayfa 3

Oteli inşa eden Zero Real Estate adlı şirket, konaklama sektöründe çalışan Daniel Charbonnier ile sanatçı Frank ve Patrik Riklin tarafından kuruldu. 2009'da Riklin çifti tarafından inşa edilen sığınak enstalasyonunu gören Charbonnier, eserin yaşattığı deneyimin birçok insan tarafından ilgi göreceğini fark etti.

Duvarı olmayan otele talep patlaması - Sayfa 4

Otelcilik sektöründe çalışan Charbonnier "Konaklama sektöründeki tüm segmentlerde, çadırdan iki yıldıza ya da saray gibi otellere dek misafirler için değerli olanın somut deneyimlerden soyut deneyimlere doğru kaydığını hissettim.