Düşük konut kredisinin şartları nelerdir?

Bankalar tarafından verilen 0,74 oranındaki konut kredisinin şartları nelerdir, kimler faydalanabiliyor, hangi bankalar bu kredi imkanını sunuyor. İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Düşük konut kredisinin şartları nelerdir?

Konut kredilerinin son yılların en düşük oranlarına çekilmesiyle birlikte birçok vatandaş bu imkandan yararlanarak ev sahibi olmak istiyor. Ancak koronavirüs nedeniyle bankalara gitmeye çekinen birçok vatandaş, bu kredi imkanından kimlerin faydalanabileceğini, 0,74 konut kredisi şartlarının ne olduğunu merak ediyor. Kamu katılım finans kuruluşları, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için 4 yeni finansman paketini hayata geçirdi. Bu kapsamda sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 finansman oranıyla finansman imkanı sunuluyor. İkinci el konut için ise 0.74'ten kredi kullandırılıyor.

0.74 konut kredisi şartları merak ediliyor. İkinci el konut kredisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ev alma hayali olan vatandaşlar kamu katılım finans kuruluşları tarafından hayata geçirilen kredi kampanyalarından faydalanmak istiyor. Sıfır konut almak isteyenlere ise aylık yüzde 0,64 finansman oranıyla finansman imkanı sunuluyor.

İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ ÖZELLİKLERİ

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 finansman oranıyla finansman imkanı sunulacak. Kredi kullandırma şartları için kamu bankası ile iletişime geçebilirsiniz.

KAMU BANKALARI KREDİ KAMPANYALARI

Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak.

İkinci el binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır binek araç veya ticari araç satın alacak müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet firmalarıyla anlaşmalar yapılarak, asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

Seyahat acentelerinden tatil paketi satın alacak müşterilere 10 bin TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli uygun şartlarda finansman imkanı sunulacak.

Kaynak: Akşam Gazetesi

Yorumlar