Dünyanın ilk resmi kripto parası üretiliyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, hükümete resmi kripto para üretmeleri talimatı verdi. Rusya böylece dünyada kripto para üreten ilk ülke olacak.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın ilk resmi kripto parası üretiliyor

Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kapalı bir toplantıda ülke için kripto para, diğer bir deyişle kripto Ruble geliştirilmesi talimatı verdiğini söyledi. Rusya böylece, resmi kripto para geliştiren ilk ülke olacak. Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Moskova'da kapalı bir toplantıda kendilerine kripto para geliştirilmesi yönünde talimat verdiğini duyurdu.

Bu karar, Putin'in geçen hafta Merkez Bankası'na kripto paralar konusunda ‘gereksiz engeller' oluşturulması yönünde talimat vermesinin ardından geldi. Nikiforov "Kripto Ruble'yi yalnızca basit bir nedenden faaliyete geçireceğimizi kendimden emin bir şekilde açıklıyorum. Zira biz bunu yapmazsak, 2 ay sonra Avrasya Ekonomik Topluluğu'ndaki komşularımız yapacak" dedi. Nikiforov, kripto Ruble'nin geliştirilmesinin de çok zaman almayacağını belirtti. İnternet üzerinden dolandırıcılığı önlemek için devlet kontrolü ile kullanılacak para devlet tarafından düzenlenip izlenecek.

Kripto Ruble istenilen an gerçek Ruble ile değiştirilebilecek. Kullanıcı, sahibi olduğu Kripto Ruble'nin kaynağını açıklayamazsa yüzde para üzerinde 13'lük vergi tarh edilecek. Rusya'da daha önce de hükümetle işbirliği ile kripto para geliştirme girişimleri olmuştu. Sözgelimi Rusya Yenilikçi Teknolojiler Araştırma Enstitüsü, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılan ve herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluşla ilişiği olmayan sanal para Bitcoin'in bir benzeri olan RuCoin'i geliştirmişti. Halihazırda uluslararası ticaret platformlarında yer alan RuCoin'in geliştiricileri 200 bin dolardan fazla yatırım çekmişti.

Nikiforov, ayrıca kripto Ruble'nin çıkarılmasının ardından diğer kripto para birimi madenciliklerinin yasaklanacağını da ekledi.

Kaynak: Sputnik

Yorumlar