Dünyanın en çok satan arabası belli oldu

Dünyanın en çok satan arabası Japon markası Toyota oldu. Aslında Toyota önceki yıllarda da en çok satan marka olarak önümüze çıkıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en çok satan arabası belli oldu

Toyota Motor, 2023 yılında küresel araç satışlarındaki liderliğini bir kez daha koruduğunu açıkladı. Şirketin yayınladığı raporda, 2023 yılında 11,23 milyon araç satışı gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklanan rakamlar, önceki yıla kıyasla yüzde 7,2'lik bir artışı temsil ediyor ve firmanın şimdiye kadarki en yüksek araç satışı olarak kaydedildi.

SATIŞLARDAKİ ARTIŞ VE MODEL ÇEŞİTLİLİĞİ

Toyota'nın hibrit modellerinin satışları, yüzde 31,4 artarak 3,42 milyona ulaştı. Elektrikli modellerde ise satışlar dört kattan fazla bir artışla 104 bin 18'e yükseldi. Son veriler, şirketin sürdürülebilir ve çevre dostu araçlara olan talebin artışını gösteriyor.

Araç satış rakamlarına, Toyota grubuna ait mini araç üreticisi Daihatsu ve kamyonet üreticisi Hino'nun satışları da dahil edildi. Toyota'nın çeşitli segmentlerdeki geniş ürün yelpazesinin başarısı bu tabloyla ortaya çıkıyor.

ŞİRKET POLİTİKASI VE RAKİPLERLE KARŞILAŞTIRMA

Firmanın açıklamasında, en yüksek satışları elde etmekten ziyade, güvenlik ve kalitenin birinci öncelikleri olduğu vurgulandı. Şirketin müşteri odaklı politikasını ve kaliteye verdiği önem de böylece ortaya konuldu.

Resmi Kyodo ajansının aktardığına göre, Toyota'nın en büyük rakibi Volkswagen AG, 2023'te 9,24 milyon araç sattı. Böylelikle Toyota, Volkswagen'e karşı liderliğini pekiştirdi ve küresel satışlardaki liderliğini dördüncü yıla taşıdı.

ÜRETİMDEKİ ARTIŞ VE BÖLGESEL TALEP

Toyota Motor, 2023 yılında küresel araç üretimini yüzde 8,6 artırarak 11,52 milyona çıkardı. Yaşanan artış, şirketin üretim kapasitesini ve pazar talebine yanıt verme yeteneğini gösteriyor.

Üretim artışına, özellikle Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya'daki artan taleplerin olumlu etkisi olduğu belirtiliyor.

Toyota'nın global pazarda güçlü bir konumda olduğu ve çeşitli bölgelerdeki taleplere uyum sağlayabilme kapasitesine sahip olduğu bir kez daha ortaya konmuş oldu.

 

Yorumlar