Dünya şampiyonları Marmaris'te kulaç atıyor

- Marmaris'te bin 500 yüzücünün katıldığı Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nda, dünya şampiyonu sporcular da yer alıyor - Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel: "Doğanın bize cömert davranması mutlu edici. Uluslararası temsilciler doğamıza hayran kalıyor" - "Kısa kulvar ve açık suda bu yıl Avrupa şampiyonları çıkaracağımıza inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dünya şampiyonları Marmaris'te kulaç atıyor

MUĞLA (AA) - SABRİ KESEN - Güney Ege'nin en önemli turizm merkezlerinden Marmaris'te başlayan 7. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nda, şampiyon yüzücüler kulaç atıyor.

Farklı disiplinlerde mücadelelerin yapıldığı, 20 Mayıs'a kadar sürecek Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'na, bin 500 yüzücü katıldı. Organizasyonda, kısa kulvar ve açık su yüzme yarışlarında Türkiye, Fransa, Almanya, ABD ve Ukrayna'dan şampiyon yüzücüler yer alıyor.

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'nın kıyı şeridi uzunluğuna ve zenginliğine dikkati çekerken, açık su yüzme disiplini için doğal parkurlar olduğunu belirtti.

Görevi gereği birçok ülkede katıldığı şampiyonada, çamur gibi sularda yüzüldüğünü gördüğünü vurgulayan Demirel, Ege'nin masmavi sularını her yerde bulmanın mümkün olmadığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Doğanın bize cömert davranması mutlu edici. Uluslararası temsilciler doğamıza hayran kalıyor. Yüzme sporu adına Marmaris bu yıl çok güzel görüntülere sahne olacak. Marmaris gibi yılın 300 gününün güneşli olduğu, yeşilin, mavinin en güzeline sahip bu cennet ilçemizde uluslararası şampiyonları görmek mutluluk verici. Dünya şampiyonlarımız Ahmet Nakkaş, Serkan Atasay ile Almanya, Fransa, ABD ve Ukrayna'dan şampiyonlar bizimle kulaç atacak. İzlemek büyük keyif olacak."


- "Avrupa'da tek rakibimiz İtalya"


Demirel, her şampiyonaya onur konuğu davet ettiklerini, bu bağlamda Marmaris'e de dünya şampiyonu Miriam Hierath'ı çağırdıklarını vurgulayarak, kendisinin sporcu ve antrenör olarak Türk-Alman sportif dostluğuna da önemli katkı sağladığını, deneyimlerini yüzücülere aktaracağına inandığını kaydetti.

Bu yıl Avrupa Master Yüzme Şampiyonası'nın Slovenya'da yapılacağını aktaran Demirel, "25 yaş üstü sporcular bu şampiyonaya gelecek. Türkiye olarak masterler kategorisinde çok başarılıyız. Kısa kulvar ve açık suda bu yıl Avrupa şampiyonları çıkaracağımıza inanıyoruz. Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası olarak Avrupa'da tek rakibimiz var, o da İtalya. İtalya ile yarışıyoruz. Şu an Akdeniz'in en önemli yüzme şampiyonalarının başında geliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de su sporları merkezinin oluşturulması gerektiğini ifade eden Demirel, bunun için Marmaris'in en öncelikli yer olduğunu belirtti. Marmaris'in doğası, konaklama imkanları ile müstesna bir yer olduğunu dile getiren Demirel, şöyle devam etti:

"Marmaris, açık su yüzme branşı için ideal bir yer. Burada açık su merkezinin oluşturulması, spora katkının yanı sıra uluslararası sporcuların Türkiye'ye gelmesini de sağlayacak. Aynı zamanda 50 metrelik olimpik bir havuzun da olması Marmaris'e çok büyük değer katacaktır. Spora uygun doğasının yanında tesisleşmek spora büyük katkı sağlayacaktır."

Demirel, mayıs ve eylül ayları olmak üzere iki dönemde şampiyonaları gerçekleştirdiklerini belirterek, Marmaris'ten sonra eylülde Bodrum'da olacaklarını aktardı.


- Bodrum'da maraton yarışları yapılacak


Bodrum'da 10 kilometre maraton yüzme yarışlarını yapacaklarını anlatan Demirel, "Bu çok zorlu bir maraton olacak. Özel bir koyda Yalıçiftlik'te yapılacak. Orak Adası'nı da içine alacak şekilde parkur oluşturacağız. Dünyada bunun tanıtımları da yapılacak. Güvenlikli ve nitelikli bir parkur. Yabancıların olduğu gibi Türk yüzücülerimizin de büyük ilgi göstereceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bodrum'da yapılacak şampiyonaya onur konuğu olarak dünyanın açık su yüzme branşında önemli isimlerinden şarkıcı ve yüzücü Güney Afrikalı Carina Bruwer'in geleceğini de açıklayan Demirel, "Ultra maraton yüzücüsü, sadece kanserle savaşan küçük çocuklar için yüzüyor. Türkiye'de Koruncuk Vakfı ve Türk Kanser Vakfı'na destek için gelecek." dedi.

Deniz sevgisini geliştirmek adına çocuklar için de yarışlar yapacaklarına işaret eden Demirel, şunları kaydetti:

"Bunun çocuklarımızın denize olan sevgisini arttıracağını düşünüyoruz. İyi sporcular havuzda yetişir fakat ben çok iyi biliyorum ki havuzda yetişen bazı sporcular denizde yüzmekten çekinirler. Dolayısıyla erken yaşta denizle çocuklarımızı buluşturabilirsek, açık su branşının 7 yaşından başlayarak aşılanmasını istiyoruz. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonalarını, Muğla Valiliği'nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile iş birliği ve koordinasyon içerisinde gerçekleştiriyoruz. Yüzücüler için her türlü imkanı sunuyoruz."

Yorumlar