Dünya Ralli Şampiyonası'nda ilke imza atmak istiyor

- Emniyet Genel Müdürlüğünde komiser yardımcısı olarak görev yapan ralli pilotu Al, gelecek yıl Türkiye'nin ev sahipliğideki Dünya Ralli Şampiyonası'nda yarışmaya hazırlanıyor - Al: "Polis aracı görünümlü bir ralli otomobiliyle yarışlara katılmak gibi bir projemiz var. Gelecek yıl Marmaris'te yapılacak şampiyonada hedefimizi gerçekleştireceğiz" - "Emniyet teşkilatını ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum. Tek hedefimiz bu. Vatanımızı, milletimizi seviyoruz, sevdiğimiz için de bir şeyler yapmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Ralli Şampiyonası'nda ilke imza atmak istiyor


ÇORUM (AA) - GAZİ NOGAY - Ankara'da komiser yardımcısı olarak görev yapan, ralli pilotu Enez Al, gelecek yıl Marmaris'te yapılacak Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10. yarışında bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığında görevli 26 yaşındaki Al, teşkilattaki tek ralli pilotu olarak dikkat çekiyor.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 1 Ekim'de Çorum'da düzenlenen 44. Hitit Rallisi'ne katılan Al, AA muhabirine, çocukluğundan beri ralliye ilgi duyduğunu söyledi.

Yaklaşık 5 yıl önce başta Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olmak üzere çeşitli kuruluşlarca düzenlenen organizasyonlarda yer almaya başladığını, 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda ise "historic" kategorisinde ikincilik ve üçüncülük elde ettiğini belirten Al, mesleğinin yanı sıra ralli pilotu olarak pistlerde mücadele etmeyi sevdiğini belirtti.

"Bu işin mutfağında tozu yutunca vazgeçemiyorsunuz." diyen Al, şunları dile getirdi:

"Bir yaşam biçimi haline geliyor. Boş zamanlarımızda garajdayız, otomobilin üzerindeyiz. Bu işin şanzımanından diferansiyeline, her şeyini bile bile, üstünde oynama yaparak, tedavi ede ede bir yere geliyoruz."


- "Hedefimizi gerçekleştireceğiz"

Emniyet teşkilatının tek ralli pilotu olan ve teşkilatta güvenli sürüş eğitimleri veren Al, polisliğin baba mesleği olduğunu, kurumunu gelecek yıl Marmaris'te yapılacak Dünya Ralli Şampiyonası'nda, Türkiye için bir ilke imza atarak temsil etmek istediğini söyledi.

Şampiyona için bir projesi olduğunu ifade eden Al, şöyle devam etti:

"Polis aracı görünümlü bir ralli aracıyla yarışlara katılmak gibi bir projemiz var. Bunun için bu yıl çok uğraştık ama yetiştiremedik. Projemiz 2018'de hayata geçecek inşallah. Teşkilattaki büyüklerimiz de çok destek veriyor, sürekli yanımızdalar. Biz de kendi çabamızla ve bu destekle güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Gelecek yıl eylül ayında Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris'te yapılacak. İnşallah hedefimizi orada gerçekleştireceğiz. Bunun dışında ulusal sezonda da yarışmaya devam edeceğiz. Bunlar da bizim için antrenman olacak ve Dünya Ralli Şampiyonası'nda hedefimizi gerçekleştireceğiz. Sonra da yeni hedefler koyarak yolumuza devam edeceğiz. Umarım her şey çok güzel olur. Emniyet teşkilatını ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum. Tek hedefimiz bu. Vatanımızı, milletimizi seviyoruz, sevdiğimiz için de bir şeyler yapmak istiyoruz."


- Türkiye adına bir ilke imza atmış olacak

Al'ın antrenörü Yavuzhan Cabbaroğlu da 40 yıldır motor sporlarının içinde olduğunu ve 20 yıldır da aralıksız yarışlara katıldığını dile getirdi.

Cabbaroğlu, yaklaşık 10 aydır beraber çalıştıkları Enez Al'ın polis ralli pilotu olarak polis aracı görünümlü otomobille yarışıp Dünya Ralli Şampiyonası'nda Türkiye adına bir ilke imza atmış olacağını ifade etti.

Yorumlar