Dünya Ralli Şampiyonası yeniden Türkiye'de

- Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası'nın takvimine yeniden dahil edildi - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Yazıcı: - "Çok önemli ülkeler arasından sıyrılıp 7 yıl aradan sonra yeniden dünya şampiyonası takvimine girmeyi başardık"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Ralli Şampiyonası yeniden Türkiye'de


ANKARA (AA) - Türkiye, 7 yıl aranın ardından Dünya Ralli Şampiyonası'na yeniden ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından Paris'te yapılan toplantıda alınan kararla, şampiyonadan çıkarılan Polonya'nın yerine aday ülkelerden Türkiye takvime dahil edildi.

2018 Dünya Ralli Şampiyonası takvimine göre, 13-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonanın 10. etabı, Muğla'da düzenlenecek.

Türkiye, 2003-2010 yılları arasında Antalya ve İstanbul'da Dünya Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.

Organizasyon, gelecek yıl 228 ülkede 132 televizyon kanalı tarafından yayınlanacak ve 700 milyonun üzerinde seyirciye ulaşacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından yapılan açıklamada, organizasyonun Türkiye'ye yeniden verilmesi konusunda yapılan çalışmaların olumlu sonuçlandığı belirtildi.


- "Ülkemi̇z ve sporumuz adına çok mutluyuz"

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, Türkiye'nin adaylık yarışında Yeni Zelanda, Hırvatistan, Japonya, Şili, Kenya ve Güney Afrika'yı geride bırakarak takvime dahil edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Başta bize inanarak bu organizasyonu ülkemize yeniden getirmemizde destek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Spor Genel Müdürümüze ve tüm bakanlık çalışanlarına, Spor Toto Teşkilat Başkanımıza, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Muğla Valimize, Ula ve Marmaris Kaymakamlarımıza, Muğla Gençlik Spor İl Müdürümüze, Ula ve Marmaris Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli ülkeler arasından sıyrılıp 7 yıl aradan sonra yeniden dünya şampiyonası takvimine girmeyi başardık. İnşallah bu organizasyon, diğer büyük organizasyonların önünün açılmasında da ülkemize yardımcı olacaktır. Ülkemiz ve sporumuz adına çok mutluyuz."


2018 Dünya Ralli Şampiyonası takvimi şöyle:


Etap

Ralli

Tarih

1

Monte-Carlo

25 - 28 Ocak

2

İsveç

15 - 18 Şubat

3

Meksika

8 - 11 Mart

4

Fransa

05 - 08 Nisan

5

Arjantin

26 - 29 Nisan

6

Portekiz

17 - 20 Mayıs

7

İtalya

07 - 10 Haziran

8

Finlandiya

26 - 29 Temmuz

9

Almanya

16 - 19 Ağustos

10

Türkiye

13 - 16 Eylül

11

Büyük Britanya

04 - 07 Ekim

12

İspanya

25 - 28 Ekim

13

Avustralya

15 - 18 Kasım

Yorumlar