Dünya Otizm Farkındalık Günü

- Adana'da otizme dikkati çekmek amacıyla yürüyüş yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Dünya Otizm Farkındalık Günü

ADANA (AA) - Adana'da "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Otizmle Barış Derneğince ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik, İstasyon Meydanı'ndaki yürüyüşle başladı. Ellerindeki dövizlerle yürüyen gönüllüler, otistik çocuklar ve aileleri çeşitli sloganlar attı. Yürüyüşe motor ve bisiklet grupları da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı yürüyüş, Merkez Park'ta sona erdi.

Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi, yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, çok mutlu olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Sözlü de otizmden anne ve babaların daha fazla etkilendiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Otizmli çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu çocuklarımızı eğitimle bir şekilde daha iyi noktaya getirmek için var gücümüzle gayret sarf etmemiz gerekiyor. Bu çocuklarımızın hem sosyal hem de eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de rehabilitasyonlarına yönelik bir alan oluşturulması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Otizmli bireyleri toplum içine çıkarabilmek sosyal ve kültürel faaliyetlerde bol bol bulundurmak, bu kişileri topluma kazandırmaya yardımcı olacaktır.

Bize düşen görev budur. Bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi gerekmektedir."

Park alanında gün boyu çeşitli etkinlikler yapılacak.

Yorumlar