Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı

- UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Zicherman: - "Kız çocuklarımızın eğitim ve güçlendirilmesine yatırım yaparak, yalnızca onların geleceklerine değil, insanlığın geleceğine de yatırım yapıyoruz" - Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Boyner: - "21. yüzyılın sorunlarına çözüm bulunmasında kadınlara büyük rol düşüyor. Onların bu gücünden mutlaka yararlanmalıyız" - UNFPA Türkiye Temsilcisi ve Azerbaycan & Gürcistan Ülke Direktörü Kulessa: - "15 yıl sonra dünyanın nasıl bir yer olacağını, bugün 10 yaşındaki bir kız çocuğunun potansiyeline ulaşabilmesi için gösterdiğimiz çaba belirler"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı

İSTANBUL (AA) - UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Nona Zicherman, "Kız çocuklarımızın eğitim ve güçlendirilmesine yatırım yaparak, yalnızca onların geleceklerine değil, insanlığın geleceğine de yatırım yapıyoruz." dedi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), UNICEF ve UN Women ve Aydın Doğan Vakfı tarafından Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu danışmanlığında "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: 21. Yüzyılın Toplumsal Değişim Aktörleri" temasıyla "Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı" düzenlendi.

Zicherman, sağlanmakla yükümlü olunan olanaklardan yararlanmaları ve gerçek anlamda güçlendirilmeleri için kız çocuklarının 21. yüzyılın zorluklarının üstesinden gelebilecek şekilde bilgi ve beceriyle donatılması gerektiğini vurguladı.

Bunun kız çocuklarının yanı sıra müreffeh, barışçıl ve dirençli toplumlar oluşturmak için de gerekli olduğuna işaret eden Zicherman, "Kız çocuklarımızın eğitim ve güçlendirilmesine yatırım yaparak, yalnızca onların geleceklerine değil, insanlığın geleceğine de yatırım yapıyoruz." dedi.

- "Engelleri kaldırmak gerekli"

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner de kadınların güçlü yanlarını vurgulamak ve bu güçlerini sergilemelerinin önündeki engelleri kaldırmak gerektiğini belirtti.

İnsanlığın savaşlar, göçler gibi birçok güçlükle karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Boyner, "21. yüzyılın sorunlarına çözüm bulunmasında kadınlara büyük rol düşüyor. Onların bu gücünden mutlaka yararlanmalıyız. Kız çocuklarının eğitimine daha fazla bütçe ayırsaydık, bugün daha fazla kadın devlet başkanı olsaydı, yönetim kurullarında daha fazla kadın olsaydı, daha fazla akademisyen kadın olsaydı, yani karar mekanizmalarında daha fazla kadın olsaydı, küresel ısınma gibi dünya meselelerine belki daha iyi sahip çıkar, daha etkili çözümler üretebilirdik." diye konuştu.

UNFPA Türkiye Temsilcisi ve Azerbaycan & Gürcistan Ülke Direktörü Karl Kulessa ise bir kız çocuğunun 10 yaşına ulaştığında haklarını kullanmaya, eğitimini sürdürmeye ve geleceği ile ilgili kararları almaya başlayabileceğini, böylece kendisinin, çevresindekilerin ve toplumun bundan fayda sağlayabileceğini anlattı.

Kulessa, "15 yıl sonra dünyanın nasıl bir yer olacağını, bugün 10 yaşındaki bir kız çocuğunun potansiyeline ulaşabilmesi için gösterdiğimiz çaba belirler." dedi.

Yorumlar