Dünya, 'hükümet yalan söylüyor' diyen Çinli hemşireyi konuşuyor

Çin'deki koronavirüs nedeniyle birçok şehir karantina altına alınırken şu ana kadar 80 kişinin öldüğü, 2 bin 400 kişinin tedaviye alındığı belirtiliyordu; ancak Çinli bir hemşire hükümetin yalan söylediğini belirterek 80 binden fazla insanın tedaviye alındığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Çinli hemşire: Hükümet yalan söylüyor

Çin'den ortaya çıkan Koronavirüs nedeniyle, resmi açıklamalara göre, şu ana kadar 80 kişi öldü, 2 bin 400 kişi tedaviye alındı. Koronavirüsün dünyaya yayıldığı Çin'de marketler, süpermarketler, restoranlar ve e-ticaret sitelerinde vahşi hayvanların ticaretini yasakladı. Resmi açıklamalar bu yöndeyken Çinli bir hemşirenin internet üzerinden yaptığı açıklama herkesi şoke etti. Çinli hemşire hükümetin yalan söylediğini belirterek, gerçek sayıların da farklı olduğunu ileri sürdü.

Wuhan kentindeki bir hastanede görev yapan hemşirenin çektiği video, dünyayı tüm dünyayı salladı. "Size gerçeği söylemek için buradayım" diyen hemşire şu ifadeleri kullanıyor:

"Şu anda, Wuhan'ı da içine alan Hubei eyaletinde ve tüm Çin'de koronavirüs bulaşan insan sayısı 90 bin. Bu videoyu izleyenlerin dışarı çıkmamalarını söyleyebilirim. Hükümetin ne dediği umrumuzda değil. Sosyal medya aracılığıyla size gerçeği söyleyeceğim. Lütfen Wuhan'a maske, gözlük ve kıyafetler bağışlayın. Lütfen bize yardım edin."

Yorumlar