Dünya Göçmenler Günü

- Çeşitli ülkelerinden gelerek Türkiye'ye yerleşen spor, iş ve turizm dünyasından isimler, Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle hazırladıkları mesajları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikte duyurdu - Manavgat'ta yaşayan Alman Ottman: "Burası benim vatanım" - Ahıska Türklerinden İslamova: "Şimdi bizim için atalarımızın topraklarından daha çok vatan oldu bu topraklar" - Kahramanmaraş'ta yaşayan iş adamı Tatari, "Savaşlarda düşmanlarla karşılaşmazsınız sadece. Dostlarınızı da görürsünüz" - Futbolcu Eto'o: "Avrupa'nın dört bir yanında futbol oynadım, yüzlerce kişiyle tanıştım ama hoşgörü ve sevgiyle Türkiye'de tanıştım"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Göçmenler Günü

İSTANBUL/GAZİANTEP (AA) - Çeşitli ülkelerinden gelerek Türkiye'ye yerleşen spor, iş ve turizm dünyasından isimler, Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle hazırladıkları mesajları, Anadolu Ajansı (AA) aracılığıyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında göçmenlerle ilgili önemli mesajlar verdi.

Programda, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan bazı ünlü isim de hazır bulundu.

Bu isimlerden iş hayatından spora kadar birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren misafirler, Dünya Göçmenler Günü'nde AA aracılığıyla dünyaya Türkiye mesajını iletti.

Programdaki isimlerden bazılarının dile getirdiği mesajlar şöyle:

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi’ne 3 yıl önce yerleşen ve kafeterya ile otel işletmeciliği yapan İngiliz Paul (37) ve Helen Goodey (46) çifti duygularını dile getirdi:

İngiliz Paul: "İngiltere'de tur operatörlerinde çalışıyordum. O oradaki her şeyimizi satıp buraya yerleştik. Burası o kadar güzelki kelimelerle anlatmamın imkanı yok. Buraya niye gelinmesin ki? Muhteşem bir yer.

Helen Goodey: "6 yıl önce ilk kez geldiğimizde burayı çok sevdik. 3 yıl önce de bu binayı alıp tadilat yaptık. Bu bölgeyi çok seviyoruz. Tarihi ve doğası mükemmel bir yer."

Manavgat'a yerleşen Alman Petra Hedwig Ottman: "Sağlığımın çok kötü olduğu günlerde Türkiye'ye geldim. Burada mutluyum ve sağlıklıyım. Burası benim vatanım. Çünkü insanın doğduğu değil, kendini iyi hissettiği yerdir vatanı."

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Ahıska Türklerinden Fatima İslamova: "Komünizm zulmü bizi vatan topraklarımızdan sürdü. Her mazluma açtığı gibi Türkiye bize de kapılarını açtı. Şimdi bizim için atalarımızın topraklarından daha çok vatan oldu bu topraklar."

Ünlü Şef Elin Danilo Zanna: "Kalbimin sesini dinledim, aşkım sürükledi beni Türkiye’ye. 5 yılda gördüklerimden sonra Türkiye’de sevdiğim kadından ve çocuklarımdan daha fazlası var, 80 milyonluk büyük bir aile var."

Sandoz Türkiye’nin Uyum Bölüm Müdürü Michael Kuckein: "Gittiğim her ülkede yoğun tempoda çalıştım ve etrafımdaki güzelliklerin farkına varamadım ancak bunu Türkiye’de fark etmemek mümkün değil, çünkü burası hayatın renk dolu ve insanların sevgi dolu olduğu bir ülke."

Kahramanmaraş'ta fabrika işleten iş adamı Huussam Eddin Tatari: "Savaşlarda düşmanlarla karşılaşmazsınız sadece. Dostlarınızı da görürsünüz. Biz de burada sağladığımız istihdamla bir nebze de olsun dostlarımıza borcumuzu ödemeye çalışıyoruz."

- Spor dünyası

Spor dünyasından farklı isimler de Türkiye sevdasına sahip durumda. İsmi dünyaca bilinen futbolcu ve basketbolcuların görüşleri şöyle:

Antalyaspor’un dünyaca ünlü Kamerunlu futbolcusu Samuel Eto’o: "Avrupa'nın dört bir yanında futbol oynadım yüzlerce kişiyle tanıştım ama hoşgörü ve sevgiyle Türkiye'de tanıştım."

Beşiktaş'ın Portekizli yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma: "Sokağa çıktığımda, sahaya adım attığımda, hayatımda aradığım anlamı İstanbul'da buldum. Büyük bir şehir ve harika insanlar. Burada aradığımı buldum. Herkese selamlar."

Fenerbahçeli basketbolcu Bobby Dixon: "Bir profesyonel olarak geldim Türkiye'ye, şimdi bir Türkiye sevdalısı olarak yaşıyorum…"

Yorumlar