Dünya Çocuk İnovasyon Ödülleri'nin başvuruları başladı

- Elvan Grubu'nun kurucusu Kadiroğlu adına verilen ödüllere 30 Haziran'a kadar başvuru yapılabilecek - Grup Başkanı Kadiroğlu: - "Yenilik, inovasyon denildiği zaman akla Türkiye gelsin diyor ve bunun için çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Çocuk İnovasyon Ödülleri'nin başvuruları başladı

İSTANBUL (AA) - Elvan Grubu'nun kurucusu Mustafa Kadiroğlu adına düzenlenen Dünya Çocuk İnovasyon Ödülleri için başvurular başladı.

Elvan Grup'tan yapılan açıklamaya göre, etkinlik kapsamında bu yıl toplam 9 kategoride ödül verilecek. Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerinde hazırlanan www.childinawards.com adresli site ile Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika'da tanıtılan ödüllere 30 Haziran tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Ödüller, eylül ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, çocuk inovasyonunu ödüllendirmenin Türkiye ve dünya için yeni ve gerekli olduğunu belirterek, 2 stratejik amaç için bunu yaptıklarını aktardı.

Kadiroğlu, "Elvan Zeka Kulübü ile Türkiye'de ve dünyada zekanın gelişimini destekliyoruz. Geçen yıl başlattığımız ödüllerle gelişen zekanın çıktılarını da ödüllendiriyoruz. Bu süreçle inovasyonun çocukluğuna iniyoruz. Çocukken inovasyon kavramıyla tanışan bireylerle daha inovatif bir toplum ve ekonomi inşa edebileceğimize inanıyoruz. İhracatta katma değeri yenilikçi nesillerle artırabiliriz." değerlendirmelerinde bulundu.

İkinci hedeflerine de değinen Kadiroğlu, "Dünyada yenilik ve teknoloji denilince akla ilk etapta Silikon Vadisi ve Hindistan'daki Banglore geliyor. Biz de bu ödüllerle Türkiye'yi komşu ve çevre ülkeleri de içine alan özellikle Afro-Avrasya bölgesinde yenilikçiliğin adresi haline getirmek istiyoruz. Yenilik, inovasyon denildiği zaman akla Türkiye gelsin diyor ve bunun için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar