Dünya Çinli bu doktoru konuşuyor

Koronavirüs salgınından sonra insanların birbirine acımasızca davrandığı görüntülerin geldiği Çin'de bu kez yürekleri ısıtan yeni bir görüntü geldi. Bir doktor, virüslü olup olmadığını hiç düşünmeden yardıma ihtiyacı olan hastaya suni teneffüs yaptı.

Koronavirüsün ortaya çıktığı ilk günlerde Çin'den gelen görüntüler izleyenleri korkutmuştu. İnsanların evlere zorla kapatıldığı, pazarlarda birbirini ezen insan görüntüleri izleyenlerde dehşet hissi uyandırıyordu. Ancak Çin'den gelen son bir görüntü izleyenlerin yüreğini ısıtan, insanlığa dair umutlarını yeşerten türdendi. Bir doktor, yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğü hastaya hiçbir tehlikeye aldırış etmeden suni teneffüs uyguladı. Hasta hayatını kaybetse de doktorun yaptıkları kısa süre içerisinde sosyal medyada viral oldu.

Çin'de, markette bir anda yere yığılan yaşlı adama bir doktorun her türlü riski göze alarak hiç düşünmeden suni solunum yapması sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Görüntüler Çin'in corona virüsle mücadale veren Zhengzhou şehrinde bir süper markette çekildi. 80'li yaşların sonunda olduğu belirtilen bir adam süper markette kalp krizi geçirerek bir anda yere yığıldı.

Çinli doktor Luo Xianke yaşlı adamı görüp, ölümcül corona virüse yakalama riskine rağmen yardımına koştu.

Yuzhou People isimli hastanede görev yapan doktor, suni teneffüsün ardından yaşlı adamı hayata döndürebilmek için dakikalarca kalp masajı yapmaya devam etti.

Yaşlı adamın Dr. Luo'nun yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtiliyor.