Dün Türkiye'yi tehdit eden Trump bugün övgüler yağdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra askerlerini Suriye'nin kuzeyinden çekmeye karar veren ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra Twitter'dan Türk ekonomisini bitirmekle tehdit etmişti. Trump bugün yaptığı açıklamayla yine çark etti.

Google Haberlere Abone ol
Dün Türkiye'yi tehdit eden Trump bugün övgüler yağdırdı

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından askerlerini Suriye'nin kuzeyinden çekme kararı almış, ardından Erdoğan ile Kasım ayı içinde bir görüşme yapmayı planladıklarını söylemişti. Trump, ardından yaptığı açıklama Türk ekonomisini bitirmekle tehdit etmişti. 

13 KASIM'DA GÖRÜŞECEĞİZ

Bugün bir açıklama daha yapan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 13 Kasım tarihinde görüşeceklerini belirtti. 

BİR KEZ DAHA ÇART ETTİ

Dün Türkiye'nin ekonomisini bitirmekle tehdit eden Trump, bugün yaptığı açıklamada "Birçokları Türkiye'nin ABD'nin büyük bir itcaret ortağı olduğunu unutuyor" sözlerini kullandı.

TÜRKİYE F-35'LERİN ÇELİK GÖVDESİNİ ÜRETİYOR

Sekiz ülke ile birlikte F-35 programının ortağı olan Türkiye daha önce S-400 alımı sebebiyle projedeki ortaklığı askıya alınmıştı. Trump yaptığı bu açıklamayla Türkiye'nin F-35 programında önemli bir ortak olduğunu kaydetti. Trump, "Türkiye ABD'nin önemli bir ticaret ortağı ve NATO müttefikidir. İdlib'de pek çok insanın hayatını kurtarmamıza yardım eden bir anlaşma yaptı bizimle. Birçokları Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor. Türkiye, F-35'lerin çelik gövdesini yapıyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar