Dul ve yetimlere 5000 tl verilecek mi? Ne kadar pay ödenecek?

Emeklilere Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle verilmesi planlanan 5 bin liralık ikramiyeden kimlerin faydalanabileceği merakla araştırılırken dul ve yetimlerin durumu da netleşti. - Dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 TL, Dul olup çocuğu olan kişilere 2500 TL, Yetimlere ise 1250 TL ödeme yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Dul ve yetimlere 5000 tl verilecek mi? Ne kadar?

Türkiye'de emeklileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, çalışmayan emeklilere 5000 TL tek seferlik ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu müjde, birçok vatandaşın merak ettiği "5 bin lira ikramiye kimlere verilecek?" sorusunu gündeme getirdi.

DUL VE YETİMLERE 5000 TL VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, emekli aylığı alıp hâlâ sigortalı olarak çalışanlar bu ödemeden faydalanamayacaklar. Ancak diğer emekliler, kasım ayı içerisinde bu ödemenin tadını çıkarabilecekler. Toplamda 12.2 milyon emekliye yapılacak bu ödeme, emeklilerin ekonomik durumlarına olumlu bir katkı sağlayacak.

Ancak özellikle dul ve yetimler için bu ikramiye daha büyük bir önem taşıyor. Dul ve yetimler, özel bir kategoriye dahil edilmiş durumda. Dul olanlar arasında çocuğu olmayanlara yüzde 75 oranında, çocuğu olanlara yüzde 50 oranında, yetimlere ise yüzde 25 oranında ikramiye ödemesi yapılması planlanıyor.

5 BİN TL'DEN DUL VE YETİMLERİN ALACAKLARI MİKTAR

Buna göre; 

- Dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 TL,

- Dul olup çocuğu olan kişilere 2500 TL,

- Yetimlere ise 1250 TL ödeme yapılması bekleniyor.

Bu ekonomik destek, dul ve yetimlerin zorlu hayat şartlarına bir nebze olsun rahatlama sağlayacak ve Türkiye genelindeki bu kesimlerin maddi durumlarını güçlendirecektir.

NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bu ikramiye, ekonomik zorlukların yaşandığı bu günlerde, özellikle de dar geçimli vatandaşları rahatlatacak, emekliler ve özellikle dul-yetim vatandaşlar için olumlu bir gelişme oldu. Bu destekle birlikte, ekonomik sıkıntılarını hafifletmek isteyen vatandaşlar için umutlu bir döneme girildiği söylenebilir. Ödemelerin 29 Ekim'den önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

 

Yorumlar