Dubai Şeyhi'nin arabası görenleri şoke etti

Duba Şeyhi arabasını görenler dönüp bir kez daha baktı. Çünkü dünyanın neredeyse en büyük Hummer markalı aracı olarak biliniyor. En son bir kavşakta manevra yapmak isterken zor anlar yaşayan aracı görenler gözlerine inanamadı.

Google Haberlere Abone ol
Dubai Şeyhi'nin arabası görenleri şoke etti

Dubai Şeyhi'nin arabasını görenler gözlerine inanamadı. Dubai'de trafiğe çıkan ve dünyanın en uzun aracı olarak bilinen devasa bir Hummer, ilginç bir olaya sebep oldu. Bu büyük araç, manevra yapamaması nedeniyle sürücüsüne zor anlar yaşattı, ancak şans eseri polislerin yardımıyla sorun çözüldü.

Görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı ve kısa sürede gündem oldu. Arap şeyhine ait olduğu söylenen Hummer'ın yolda kalışını izleyenlerin sayısı 10 milyondan fazlaydı. Haberlere göre, çaresiz durumda kalan şeyh için özel bir ekip görevlendirildi. Yardım gelen ekip, aracın boyutlarını düşündüren neredeyse 3 katı büyüklüğündeki Hummer ile ilgi odağı oldu.

ARABA SEVDALISI BİR ŞEYH

'Dubai'nin Gökkuşağı Şeyhi' olarak da tanınan Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan'a ait olan bu dev araç koleksiyonerin geniş arabalarıyla ünlüdür. Guinness Dünya Rekorları'na göre Emirati kraliyet ailesi, en geniş 4x4 araç koleksiyonuna sahiptir.

Dubai Şeyhi arabası görenleri şoke etti
Dubai Şeyhi arabası görenleri şoke etti

 

Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan, gerçek bir araba tutkunudur ve servetinin bir kısmını etkileyici bir araba koleksiyonu oluşturmaya harcamaktan çekinmez. En ilginç arabalardan biri olan devasa boyutlu Hummer H1, koleksiyonunun gözde parçalarından biridir.

Hummer H1 X3, 14 metre uzunluğunda, 6 metre yüksekliğinde ve 5 metre genişliğindedir ve değeri tam 20 milyon doları bulmaktadır. Şeyh Hamad'ın koleksiyonunda 3000'den fazla araç olduğu söylenmektedir ve ayrıca sık sık araba müzelerini ziyaret eder.

Dubai Şeyhi arabası görenleri şoke etti
Dubai Şeyhi arabası görenleri şoke etti

 

Şeyh Hamad'ın 'Gökkuşağı Şeyhi' lakabını almasının nedeni, eksiksiz bir Mercedes S-sınıfı filosuna sahip olmasıdır, her rengin bir gökkuşağı gibi temsil edildiği bu şaşırtıcı koleksiyonla tanınır. Şeyhin, ilginç ve büyük boyutlu araçlara olan zaafı, onun arabalarla dolu dünyasının bir parçasıdır.

Yorumlar