Dubai itfaiyesinden yangınla mücadelede yeni yöntem

- Deniz motosikleti ile olay yerine gelen itfaiyeci, 'Flyboard' aleti sayesinde suyun üstünde havada kalarak yangına anında müdahale edebiliyor

Google Haberlere Abone ol
Dubai itfaiyesinden yangınla mücadelede yeni yöntem

ANKARA (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai emirliğindeki sivil savunma birimi, su yolu kenarında meydana gelen trafik kazalarında çıkan yangına hızlıca müdahale edebilmek için yeni bir yöntem geliştirdi.

ABD basınında yer alan videoda, deniz motosikleti ile olay yerine gelen itfaiyeci, deniz suyunu motorlarla iterek su üzerinde havada kalmayı sağlayan bir alet olan "Flyboard" sayesinde yangına anında müdahale edebiliyor.

"Dolphin" (Yunus) olarak adlandırılan bu sistem, itfaiyecinin, trafiğe takılmadan olay yerine ulaşarak yangına müdahale etmesini sağlıyor.

Dünyanın turistik şehirlerinden Dubai'de son yıllarda çıkan yangınlar dikkati çekmişti. 2015'in son günü, 63 katlı bir otelde çıkan yangında 16 kişi yaralanmıştı. Benzer olaylar üzerine Dubai Sivil Savunma biriminin, muhtemel tehlikeler karşısında ileri teknolojiden faydalandığı ifade edildi.

Yorumlar