DSP: Kriterlerimize uymayan CHP'lileri reddettik

CHP'nin oylarını yerel seçimlerde bölmekle suçlanan DSP'den, "Kriterlerimize uymayan CHP'li adayları kabul etmedik" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
DSP: Kriterlerimize uymayan CHP'lileri reddettik

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP'den kendilerine gelen her ismi kabul etmediklerini belirterek, reddettikleri isimleri açıkladı.

Şişli’de Mustafa Sarıgül, Gaziantep’te Celal Doğan, İstanbul’da Muammer Aydın, Marmaris’te Ali Acar, Ankara’da Haydar Yılmaz ve daha birçok isim DSP’nin aday listesinde…

Parti, CHP'nin oylarını bölmekle suçlanıyor. Ancak DSP'den gelen açıklamada, kendilerine sadece CHP'den değil MHP, BBP ve AK Parti'den de katılanların olduğu belirtildi. 

Açıklamada, CHP'li birçok ismin partiye alınma talebini ise reddettikleri kaydedildi. 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, "CHP’den de kriterlerimize uymayan isimler bizden aday olmak istedi, onları kabul etmedik." dedi. 

Aksakal, "imleri reddettiniz?" şeklinde bir soru üzerine, "Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Maltepe Belediyesi eski Başkanı Mustafa Zengin’i almadık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak için Mehmet Sevigen, Ümit Kocasakal… Çokça insanı araya soktular. Biz her gelen CHP’li ya da MHP’liyi almıyoruz ki."

Gazete Duvar'a konuşan Aksakal, Muharrem İnce ile ilgili iddialara ise, "Muharrem İnce DSP'de yer alamaz" diyerek şunları söyledi: Hayır olmadı. DSP’ye geçmesi benim istememle olmaz. Kendisinin böyle bir istediği var mı, yok mu? Bu ortaya çıkarsa DSP o zaman karar verir. Ancak net söylüyorum, Muharrem İnce gibi bir figür DSP’de yer alamaz. Gazeteciler yakıştırıyor. ‘İnce 1 Nisan’dan sonra DSP’nin başına geçecek’. DSP’nin başı boş mu da İnce gelecek buraya oturacak!

Yorumlar