Down sendromlu vücut geliştirmeci hedef büyüttü

- Vücut geliştirme sporuna bir yıl önce başlayan ve katıldığı ilk şampiyonada dördüncü olan Alparslan Pultaş'ın yeni hedefi şampiyonluk - Alparslan Pultaş: "Bir sene içerisinde çok güçlendim. Gelecek yıl düzenlenecek şampiyonada birinci olmak istiyorum" - Pultaş'ın antrenörü Uygur: "Antrenmanlarda hiçbir engelimiz yok. Şampiyonada herkesin dikkatini çekti. Onunla aynı durumda olan insanlara 'demek ki yapılabilirmiş' dedirtti"

Google Haberlere Abone ol
Down sendromlu vücut geliştirmeci hedef büyüttü


İZMİR (AA) - MERİÇ ÜRER - Vücut geliştirme sporuna bir yıl önce başlayan ve katıldığı ilk şampiyonada dördüncü olan down sendromlu 23 yaşındaki Alparslan Pultaş, gelecek sene düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan down sendromlu Alparslan Pultaş, internette gördüğü fotoğraflarından etkilenip başladığı vücut geliştirme sporunda kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Alparslan Pultaş, katıldığı ilk şampiyonada dördüncü olarak, hem gelecek için umut vadetti hem de down sendromlular için başarı örneği oluşturdu.

Antrenmanlarını hocası Bahadır Uygur gözetiminde Selçuk'taki spor salonunda sürdüren Alparslan Pultaş, spora nasıl başladığını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Alparslan Pultaş, internette spor aletleriyle çalışan insanların fotoğraflarını, videolarını gördüğünü ve çok etkilendiğini belirterek, annesine bu fotoğraf ve görüntüleri göstererek, bu sporu yapmak istediğini söylediğini belirtti.

Annesinin, yapabileceğini söylemesi ve kendisini spor salonuna yazdırmasıyla bir yıl önce vücut geliştirme sporuna başladığını dile getiren Alparslan Pultaş, 6 aylık çalışmanın sonunda Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'na katıldığını ve engelli kategorisinde dördüncü olduğunu kaydetti.


- "Gelecek yıl şampiyon olmayı hedefliyorum"


Alparslan Pultaş, elde ettiği bu dereceyle öz güveninin arttığını ve daha iyi noktalara gelebileceğine inandığını ifade ederek, "Bu sporda beslenme çok önemli. Bol bol tavuk yiyorum, sebze yiyorum. Bir sene içerisinde çok güçlendim. Gelecek yıl düzenlenecek şampiyonada birinci olmak istiyorum." dedi.

Pultaş'ın annesi Gülbeyaz Pultaş ise, down sendromlu bireylerin vücut geliştirme sporuyla çok fazla ilgilenmediğini ama oğlu Alparslan'ın bu spora çok istekli olduğunu ve antrenmanlara severek gittiğini kaydetti.


- "Demek ki yapılabilirmiş"


Alparslan'ı şampiyonaya hazırlayan antrenörü Bahadır Uygur ise, tanıştıkları ilk günden bu yana uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Annesiyle gelerek bu sporu yapmak istediğini söylediğinde ona imkan tanıdıklarını ve başarabildiğini gördüklerini ifade eden Uygur, Alparslan Pultaş'ın çok istekli bir sporcu olduğunu ve başardıkça daha iyisini istediğini belirtti.

Uygur, Alparslan Pultaş'ın disiplinli çalıştığını, bazen tatlıyı çok sevdiği için beslenmede sorun yaşadıklarını ama onu da aşabildiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir dediğimizi iki etmiyor. Haftanın 6 günü, 1,5 saat antrenmanı var. Bu antrenmanlarda bölgesel çalışmalarını yapıyor. Protein ağırlıklı beslenmesi gerekiyor. Beslenmeye uymadığı zaman kızıyoruz. Tatlıyı çok seviyor. 'Şampiyonada madalya alırsan künefe yersin.' dedik. Dördüncülükten sonra künefesini yedi. Onunla ilgili hiçbir engelimiz yok. Biz onun istek ve hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı oluyoruz."

Şampiyona sonrasında Alparslan'ın herkesin ilgisini çektiğini kaydeden Uygur, şunları söyledi:

"Bütün teknik kurul, hakemler, bu sporu yaptığı için çok sevinçli olduklarını söyledi, tek tek herkes onunla fotoğraf çektirdi. Herkes bu sporu nasıl yaptığını sordu. O da bu sporla ve gelen dereceyle çok mutlu oldu. Başarılı olduğunu herkes gördü. Onunla aynı durumda olan insanlara 'demek ki yapılabilirmiş.' dedirtti. Birkaç kişiye öncülük yaptı. Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt da böyle bir sporcu camiaya kazandırıldığı için çok mutlu."

Yorumlar