Dört ayda ikna edilen terörist sayısı 71 oldu

Son dört ay içinde ikna edilerek teslim olan PKK'lı terörist sayısı 71'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Dört ayda ikna edilen terörist sayısı 71 oldu

İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında son dört ay içinde ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı 71'e yükseltildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "1 Ocak'tan bugüne kadar, sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı 71'e yükseldi." denildi.

Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen ikna çalışmaları kapsamında Diyarbakır Annleri de nöbete başlamıştı. 

Diyarbakır Anneleri'nin ses getiren nöbetinde şu ana kadar çok sayıda örgüt mensubu dönerek ailesine kavuştu.

Öte yandan bugün, 5 yıl önce bölücü terör örgütüne katıldığı tespit edilen "Andok" kod adlı Abdurrahman Kayıhan'ın, Mardin Kızıltepe'de teslim olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla dair yapılan açıklamada, "1 Ocak'tan bugüne kadar, sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı 71'e yükseldi." denildi.

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Terör örgütüne yönelik çalışmalar çok yönlü olarak sürdürülüyor. İkna çalışmalarının yanında bir de operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda dün Avaşin-Basyan bölgesinde 3 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

17 Nisan günü de Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla 18 PKK'lı terörist tespit edilerek etkisiz hale getirilmişti.

ÇUKURCA'DA SIĞINAK VE MAĞARALAR

Milli Savunma Bakanlığından yapılan bir başka açıklamaya göre, Çukurca ve Irak'ın kuzeyindeki Haftanin'de devam eden operasyonlarda PKK'ya ait sığınak ve mağaralar tespit edildi.

Yapılan aramalarda ele geçirilen ikisi gece görüş olmak üzere 3 dürbün, iki el bombası, 5 fünye, iki adet 60 milimetrelik havan mühimmatı ve 287 doçka mermisi, 3 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve 4 adet RPG-7 sevk fişeği, iki güneş enerjisi paneliyle yaşam malzemeleri imha edildi.

Yorumlar