Dördüncü doz aşıya hazır olun

Amerikan ilaç şirketi Pfizer, koronavirüste yeni varyantların ortaya çıkmasıyla birlikte dördüncü doz aşının da yakında yapılmasının zorunlu olabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Dördüncü doz aşıya hazır olun

Koronavirüsün her geçen gün yeni bir varyantının çıkması beraberinde yeni sorunları ve zorunlulukları da getiriyor; ancak bu durum sadece ilaç şirketlerine yarıyor. Çünkü her yeni varyanttan sonra ilaç şirketleri bir doz aşı daha yapılması gerektiğini savunuyor. Son olarak Pfizer'in CEO’su Albert Bourla, Omicron varyantı nedeniyle dördüncü Covid-19 aşı dozlarına beklenenden daha erken ihtiyaç duyulabileceğini duyurdu

BioNTech-Pfizer'den Omicron varyantına karşı aşılamayla ilgili açıklama geldi. ABD'li ilaç firması Pfizer'in CEO’su Albert Bourla, Omicron varyantı nedeniyle dördüncü Covid-19 aşı dozlarına beklenenden daha erken ihtiyaç duyulabileceğini duyurdu.

Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin ise ikinci doz ve üçüncü doz arasının üç aya inmesinde fayda olduğunu söyledi.

Hatırlatma dozunun, tüm yaş gruplarında bağışıklık seviyesini ve Covid-19'a karşı korunmayı önemli ölçüde artırdığını belirten Prof. Dr. Şahin, "Özellikle Omicron gibi yeni varyantların ortaya çıktığı mevcut durumda herkese hatırlatma dozu aşısı yapılması büyük bir önem taşıyor" dedi.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) de, 16-17 yaş grubu için BioNTech-Pfizer aşısının hatırlatma dozuna acil onay verdiğini duyurdu.


 

Yorumlar